| | Acı, ekşi, tuzlu ve tatlı bir arada Tayland Mutfağı Tüm dünya mutfakları birer birer moda olup sıralarını savıyorlar. Şimdi de farklı lezzetlerin bir arada kullanıldığı Tayland mutfağı çok moda. Çok Çok, Tayland mutfağının iyi bir örneği. Dünyada zaman zaman belli ülkelerin mutfakları moda olur. Örneğin 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın...devamı |
|
| | Bayatlamayan kurabiyeler Bursa'da, 1982 yılından beri dayıdan yeğene geçen bir gelenekle işletilen Mahkeme Fırını, formülü Rum bir ustadan miras kalan leziz kurabiyeler ve kuru pastalar üretiyor. Fırının dördüncü nesil işletmesini ise, yeğen kalmadığı için ailenin damadı üstlenmiş. Bursa'nın meşhur Mahkeme...devamı |
|
| | Bir ABD'linin Osmanlı mutfağı tutkusu Üç yıl önce İstanbul'a yerleşen ABD'li saksafon öğretmeni Debbie Dulle, İSMEK kursunda Osmanlı mutfağının inceliklerini öğreniyor. Dulle, halkını obeziteden korumak için Türk yemeklerini ABD'de de tanıtmak istiyor. Herhangi bir sebeple ülkemize yerleşen yabancılar, bizim kültürümüze ayak...devamı |
|
| | Naz'lı Türk mutfağı Boğaz'ın eşsiz manzaralı Taşlık Kahvesi'nin yerinde şimdi içinde ud ve kanun sesleri yankılanan lüks bir Türk restoranı var. İstanbul'un bugünkü gibi her köşesinde kafeler bulunmadığı yıllardı. Gençlerin buluşma mekânları içinde, Maçka Parkı'na tepeden bakan Taşlık Kahvesi denen çok hoş...devamı |
|
| | Tijen İnaltong'dan açıklama Geçen hafta SABAH Cumartesi ekinde yer alan, yemek yazarı Nevin Halıcı'nın, başka bir yemek yazarı Tijen İnaltong'un, Her Güne Bir Yemek adlı kitabındaki yemek tariflerinin bir bölümünü kendi kitaplarından izinsiz kullandığı gerekçesiyle dava açtığı haberi üstüne, İnaltong'dan bir...devamı |
|
| | Plazma TV'li esnaf lokantası Esnaf lokantalarının büyük kısmı günümüz koşullarına uyamadığı için yok olup gitti. Küçük Ev, İstanbul'un geleneksel esnaf lokantalarının çağdaş bir örneği. Günümüz Alman basınının en büyük röportaj ödülüne adını veren ünlü gazeteci Egon Erwin Kisch, sağlığında meslektaşlarına, konu...devamı |
|
| | Adını bilmediğin şeyi yememeli Keyifle yediğiniz yiyeceklerin adlarını, duyduğumuz bazı mutfak terimlerini ve yemeklerin adlarının nereden geldiğini ne kadar biliyoruz? Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları adlı kitapta sorulara cevap bulmak mümkün. Değil anlamını bilmek, telaffuz bile edemediğimiz yüzlerce...devamı |
|
| | Bu İngilizi çok sevdik İngiliz toplum yaşamının vazgeçilmezlerinden olan pub'lar, 1990 yılında North Shield'ın İstanbul'da açılmasıyla ülkemizin de sevilen buluşma mekânlarından biri oldu. İngilizlerin doğru dürüst bir mutfağı olmadığı ve ulusal yemeklerinin kızarmış fileto balık ve patates kızartmasından...devamı |
|
| | Mazlum bereketiyle diziliyor ciğerler şişe... Diyarbakır'daki Dağkapı Ciğercisi kendini kentin düşkünlerine, delilerine, yoksullarına adayan bir gönül adamının, Hüseyin Usta'nın 54 yıllık yaşamının hikâyesi de aynı zamanda. Yolunuz Diyarbakır'a düştü ve aklınızda o ünlü ciğer kebabının tadına bakmak var. O zaman yolunuzu Dağkapı'ya...devamı |
|