* Kaliteli baklava için kaliteli malzeme ve kaliteli usta gerek.
* Baklava 11 ya da 13 yufkadan yapılmalı.
* Yıllardır damıtılmış tereyağını aynı köyden, unu aynı yerden alırız.
* Nişasta da mutlaka buğday nişastası olmalı
* Yağı kullanmadan önce parmağınızla test edeceksiniz; eliniz yanacak ama çekmek zorunda kalmayacaksınız. Ilık olmalı.
* Elinizi içine sokup 15'e kadar saydığınızda eliniz yanıp çekerseniz fırın baklava pişirilecek sıcaklıkta demektir. Ama ısıtma alt ve üstte oranlı olmalı.
* Şeker şurubunda oran önemlidir. Şekerin kıvamını tecrübemiz sayesinde parmağımızla kontrol ederiz.
*
Sert buğdaydan üretilen un kullanılmalı. O hışırdatır baklavayı.