Çoko kurabiye
Tereyağı, vanilya esansı, esmer şeker ve yumurtayı koyu krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Un, kekun, kakao, kuru üzüm ve çikolataları katıp, tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Hazırladığınız hamurdan çorba kaşığı yardımıyla yağlanmış fırın tepsisine 5 cm. aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Tepside 5 dakika dinlendirdikten sonra çıkarın, ılık veya soğuk servis yapın.
Malzemeler 36 adet * 125 gr. tereyağı (doğranmış) * 1 çay kaşığı vanilya esansı * 250 gr. esmer şeker * 1 adet yumurta * 150 gr. un (elenmiş) * 35 gr. kekun * 35 gr. kakao * 85 gr. kuru üzüm * 100 gr. damla çikolata * 80 gr. beyaz çikolata (oda sıcaklığında, iri kırıklanmış) * 80 gr. bitter çikolata (oda sıcaklığında ve iri kırıklanmış)
|