Makarna çorbası
Piliç suyunu ve suyu kaynama noktasına kadar ısıtın, makarnayı arzu ettiğiniz kıvamda pişirin ve süzmeyin. Makarnanın suyundan 4 çorba kaşığı kadar küçük bir kaba alın. Peyniri koyun, kısık ateşte peynir eriyinceye kadar ısıtın. Kremayı katın, kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşten alın. Mısırları püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin, erimiş peynir sosunu ve sütü katıp, harmanlayın. Küp söğüşleri yağsız tavada sallayarak ılınıncaya kadar ısıtın. Makarna, mısır püresi ve küp söğüşleri karıştırıp, servis yapın.
Malzemeler 4 kişilik * 450 ml. piliç suyu * 250 ml. su * 200 gr. burgu makarna * 4 dilim cheddar peyniri (iri doğranmış) * 2 çorba kaşığı krema * 500 gr. mısır (konserve ve süzülmüş) * 125 ml. süt * 1 kase piliç söğüş küp
|