|
|
Pırasalı börek
Tereyağının yarısını ısıtıp, pırasa ve sarmısağı, pırasalar yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Kimyonu ilave edip, karıştırarak 2 dakika daha soteleyin. Ateşten alıp, beyaz peyniri ve cheddar peyniri ile harmanlayın. Kalan tereyağını eritip, fırça ile yufkaların üzerine sürün. Her bir yufkayı şerit şeklinde dörde bölün. Hazırladığınız harcı yufka şeritlerinin alt kenarından 1 cm. boşluk kalacak şekilde yufkaların üzerine paylaştırın. Yufkayı sonuna kadar muska şeklinde katlayın, kat yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine fırça ile kalan yağı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Malzemeler 16 dilim * 100 gr. tereyağı * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 700 gr. pırasa (ince halka doğranmış) * 1 çorba kaşığı karaman kimyonu * 150 gr. beyaz peynir (iri kırıklanmış) * 40 gr. cheddar peyniri (iri rendelenmiş) * 4 yaprak baklava yufkası * 2 çorba kaşığı susam
|