Hint güzeli
Yoğurt, sarmısak, zencefil, biber salçası, limon suyu, tuz, köri ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını iyice karıştırın. Etleri katıp, iyice harmanlayın, üzerini streçleyin ve buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Etlerin üzerine kalan yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Pilav ile birlikte servis yapın.
Malzemeler 4 kişilik * 1 tabak tavuk ızgara tava n1 su bardağı yoğurt (süzme) * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 çay kaşığı zencefil * 2 çay kaşığı acı biber salçası * 1 tatlı kaşığı limon suyu * Tuz (arzu edilen miktarda) * 1 çay kaşığı köri * 1 çay bardağı zeytinyağı
|