Limonlu peynirli kek
20-25 cm'lik bir kalıbı yağlayın. Un, şeker, süt, yumurta, sıvıyağ, vanilya ve kabartma tozunu karıştırarak hamuru hazırlayın. Bu hamuru yağladığınız kalıba dökün. Fırını 180 derecede ısıtın. Kalıbı fırına yerleştirin. 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra keki kalıbından çıkarmayın. Peynir ve kremayı çırpma kabında yarım dakika kadar mikserle çırpın. Daha sonra şekeri, yumurtaları ve unu ekleyin. 2 dakika daha karıştırın. 1 limonun suyunu ve kabuğunun rendesini ekleyin. Biraz daha karıştırıp, mikseri kapatın. Hamuru kalıptaki hamurun üstüne yerleştirin. Üzerine de 1 limonu dilimleyip, düzenleyin. 200 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin.
Malzemeler * 1 su bardağından biraz fazla un * 3/4 su bardağı tozşeker * 3/4 su bardağı süt * 1 adet yumurta * 1/2 su bardağından daha az sıvıyağ * 1 paket vanilya * 1/2 paket kabartma tozu
Üzerine: * 1/2 kg. krem peynir * 1/2 su bardağından biraz fazla krema * 1,5 su bardağı tozşeker * 5 adet yumurta * 2 adet limon
|