Sarmısak ve soğanı bol bol yiyin
* Soğan sarmısak kısıtlaması var mı? Sarımsak; hücreleri paslanmaktan koruyan (antioksidan) en önemli yiyeceklerden biri. Her gün en az iki diş yenilmeli. Soğan da en az sarmısak kadar değerli.
* Kuru baklagilleri öneriyor musunuz? Nohut, fasulye, mercimek, bezelye ve börülce, haftada 2-3 kereden fazla yenmemeli. 12 saatte bir suyu değiştirilmek üzere 48 saat suda bekletilmeli ve ağır ateşte, mümkünse güveçte pişirilmeli.
* Kuru yemiş serbest mi? Ceviz, fındık, fıstık, ayçiçeği, kabak çekirdeği ve badem gibi kuruyemişler yenilebilir. Günde 1-2 avuç (50-100 gram) hayli yararlı. Kuru yemişler aşırı yenilmedikçe şişmanlatmaz.
|