kapat
   
19 Kasım 2006 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Cumhuriyet'in yapısını tartışmaya açmak ihanettir"
"İçeriden hançerleniyoruz"
Bahçeli yeniden Başkan
"Cumhuriyet'in yapısını tartışmaya açmak ihanettir"

"Cumhuriyet'in yapısını tartışmaya açmak ihanettir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, alt-üst kimlik tartışmalarının ''abesle iştigal olduğunu'' söylerek, ''Cumhuriyetin kuruluş ilkesi ve yapısını tartışmaya açmak, devletin varlığına kastetmekle eşdeğerdir. Bunun adı, ihanettir'' dedi.
MHP 8. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Bahçeli, Türkiye'ye kefen biçmeye hazırlananlara seslenmek istediğini belirterek, kuşatma ne kadar ağır olursa olsun, tarihin henüz hükmünü vermediğini, Türk milliyetçilerinin henüz son sözünü söylemediğini belirtti. Hiçbir güç, tezgah ve oyunun, MHP'nin mücadele azmini kıramayacağını ifade eden Bahçeli, bu kalenin, teslim alınamayacağını, zaptedilemeyeceğini söyledi. Bahçeli, MHP'nin, Türk milletinin ayakta kalan tek burcu ve son siperi olduğunu belirtti. Bahçeli, MHP'nin iktidar yürüyüşünü engellemeye hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade etti.
Bahçeli,
''Alt-üst kimlik'' tartışmalarını, ''abesle iştigal'' olarak nitelendirerek, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, buraya dikkat et" dedi. Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti varsa, bir Türk milletinin de olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin devletinin tek, ülkesi ve milletinin bir olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Cumhuriyetin kuruluş ilkesi ve yapısını tartışmaya açmak, devletin varlığına kastetmekle eşdeğerdir. Bunun adı ihanettir'' ifadelerini kullandı.
Türk milliyetçiliğinin, Türk milletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkesi Türk saydığını vurgulayan Bahçeli, MHP'nin, Türk milletinin milli birliğinin tehlikeye düştüğü an, bunları korumak için taraf olacağını söyledi.

ÜLKÜCÜ GENÇLERİ SOKAK ÇATIŞMASININ TARAFI OLMAYACAK

Bahçeli, Terörle mücadelenin iktidarın sorumluluğunda olması ve meşru güvenlik güçleriyle bu mücadeleyi yapması gerektiğini vurgulayarak, hiçbir gücün, milliyetçileri, ülkücü gençleri, bir sokak çatışmasının tarafı haline getiremeyeceğini söyledi. Bahçeli, ''ülkücülerin Ankara'da iktidarda olacağını, mücadelesini sokaklarda değil, iktidarında yapacağını'' söyledi. Bahçeli, Türkiye'nin seçim sürecine girdiğini, bu seçimlerin, kader seçimi olacağınında altını çizdi.

AK PARTİ'NİN GÜNAH ÇIKARMAK İÇİN MİLLİYETÇİLİK TAKİYYESİNE SOYUNDU

Bahçeli, AK Parti yöneticilerinin, son günlerde ''can kurtaran gibi milliyetçilik söylemlerine sarıldığını, siyasi sonunun geldiğini gördüğünü'' savunan Bahçeli, ''AK Parti'nin günah çıkarmak için milliyetçilik takiyyesine soyunduğunu'' MHP kurultayında ifade etti. Bahçeli, demokratik Cumhuriyet edebiyatı yapanların, İmralı canisiyle ağız birliğinde olanların, milli değerlere sahip çıkmayanların, Türk milliyetçisi olmalarının, bu sıfatı ağızlarına almalarının mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.
Bahçeli, ''Milliyetçilik onların zannettiği gibi sadece demir dövmek, poşu bağlamak değildir'' diyerek, milliyetçiliği, ''Milliyetçilik, millete kara sevdayla bağlanmaktır, yüzyıllık mirası yüreklerde taşımaktır, yok olduğu sanılan coğrafyadan yeniden doğmaktır. İhtiyaç olduğunda, ölüm karşısında imtihan olmaktır. Milliyetçilik, Mete, Selçuk Bey, Yavuz, Atatürk, Ziya Gökalp, Atsız, Türkeş, Nene Hatun, Sütçü İmam, Köroğlu, Pir Sultan, Baki,
Yunus, Hacı Bektaş, Osman Bey, Yıldırım, Fatih'tir. Sabır, inanç, çelikten yürektir. Milliyetçilik, semah, halay, horon, bar, zeybek, seğmen, yiğit dadaştır.'' şeklinde tanımladı.

HERKESİ KUCAKLAYIN

Bahçeli, ''İktidar yürüyüşünde kazaya sebebiyet vermemek için önce sağa, sonra sola, sonra tekrar sağa bakın, alayını kucaklayın, iktidara doğru gidin'' diyerek, Herkesin milliyetçi olabileceğini ifade etti. Bahçeli, ancak bunu siyaset yönetim projesi olarak gören tek partinin MHP olduğunu sözlerine ekldi.
Bahçeli, ''Washington'a gitmeden de Ankara'da iktidar olunabileceğini'' söyleyerek, iktidarlarında, meydanlarda bölücülerin, ovalarda sivil maskeli terör maşalarının cirit atmayacağını, AB komiserlerinin tepeden bakamayacağını kaydeden Bahçeli, etnik bölücülüğe son vereceklerini, halk ile terörist arasında ayırımın yapılacağını, vatandaşların PKK baskısı ve terörüne karşı mutlaka korunacağını söyledi.
Bahçeli, iktidara gelmeleri halinde, terörle mücadelede sınır ötesi harekat da dahil, her türlü askeri ve diğer önlemleri alacaklarını belirterek, terör örgütü elebaşının İmralı'daki ''misafirliğine'' son verileceğini ve kalan ömrünü F tipi cezaevinde geçireceğini kaydetti. Bahçeli, milleti, vatanı temiz ve samimi duygularla seven herkesin yerinin, milliyetçi hareketin safları olduğunu söyledi.
Bahçeli, ''Bu şerefli mücadelede bizlere yol arkadaşlığı yapacak temiz ve namuslu vatanseverleri, MHP bayrağı ve çatısı altında toplanmaya davet ediyorum. Çok değerli hizmetleri olan arkadaşlarımız, bu milli çağrımızın doğal muhataplarıdır." dedi. Bahçeli, "Geride bırakılması gereken kırgınlık ve küskünlükler nedeniyle ayrı düştüğümüz arkadaşlarımıza, MHP kapısı sonuna kadar açıktır. Ortak hatıralarımız ve acılarımızla yoğrulmuş bulunan bu kutsal davaya sadakat ve samimiyetle bağlı olma inancını kaybetmemiş bütün kardeşlerimizi yuvalarına dönmeye davet ediyorum.'' şeklinde konuştu.
Bahçeli, konuşmasının sonunda delegelere ''Benimle bu yola çıkmaya hazır mısınız?'' diye sordu. Yarından itibaren her kapıyı açmalarını, herkesi kucaklamalarını isteyen Bahçeli, sözlerini, ''60. hükümet, Milliyetçi Hareket. Ne mutlu Türküm diyene'' diyerek konuşmasını tamamladı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Birlik tartışması yasak
 Rahşan Ecevit'ten teşekkür
 MHP'de Özdağ'sız kongre
 Mumcu: Geri sayım başladı
 ABD Elçisi AKP'lilere ders verecek
 Gül ile görüşecek Papa'ya lider protokolü uygulanacak
 Talat'tan mektupla düzeltme
MAHMUT ÖVÜR
'Siyaset borsası allak bullak'
Bir süre önce seçim...
MUHARREM SARIKAYA
MHP'nin genetik direnci
MHP'nin bugünkü Büyük...
YAVUZ DONAT
Bir "bağış" hikayesi
Türk Tanıtma Vakfı'na (TÜTAV) bir...
atv'den, Türk televizyon tarihinin en büyük ödülü
atv'de yayınlanan "Mega Milyoner" yarışma programına İstanbul'dan...
İşte MTV'nin 'yaşlı' dediği Ajda Pekkan
MTV'nin yaşlı diye klibini yayınlamadığı Ajda Pekkan, konserinde 2...
Asırlardır ekümeniğiz
Asırlardır ekümeniğiz
"Altıncı asırdan beri bu unvanı taşıyoruz. Ekümenik sözünün siyasi...
Sefasını erkek sürüyor cefasını kadın çekiyor
Sefasını erkek sürüyor cefasını kadın çekiyor
GAP bölgesinde yapılan araştırmaya göre aşiret düzeni sosyal...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu