Islak kek
Yumurta ve tozşekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Tahta kaşıkla karıştırarak un, vanilya, kabartma tozu, 50 ml. süt, limon kabuğu ve limon suyunu katıp, iyice yedirin. Karışımı yağlanmış 28 cm'lik bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 30-35 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp, geniş bir tabağa alın. Üzerine 400 ml. sütü gezdirin. Krem şantiye kalan sütü katıp, mikserle çırpın ve kekin üzerine sürün. Çikolatayı benmari usulü eritin ve kekin üzerine hindistancevizi serpip servis yapın.
MALZEMELER
* 5 adet yumurta
* 2 su bardağı tozşeker
* 2 su bardağı un (elenmiş)
* 1 çay kaşığı vanilya
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 2 su bardağı süt
* 1 adet limon (kabuğu rendelenmiş, suyu sıkılmış)
* 1 poşet krem şanti
* 100 gr. bitter çikolata
* 4 çorba kaşığı hindistancevizi
|