Damarlarınızı cevizle temizleyin
Amerikan Kardiyoloji Üniversitesi'nin dergisinde yayımlanan araştırmaya göre; ceviz ve zeytinyağı, yağlı besinlerin damarlara verdiği zararı azaltıyor. Bir hafta boyunca 24 kişiye yağ oranı yüksek salam ve peynir içeren öğünler verilirken, araştırma kapsamında katılımcıların yarısına öğün sonlarında 5 çay kaşığı zeytinyağı, diğerlerine ise 8 adet ceviz tükettirildi. Yapılan testler, hem zeytinyağı hem de cevizin, yağlı besinlerin damara verdiği zararı azalttığını kanıtladı. Araştırma ayrıca, cevizin damarların esnekliğini koruduğunu da gösterdi. Cevizin, bu özelliğiyle, damar sağlığı için zeytinyağından da faydalı olduğu bir kez daha anlaşıldı.
|