|
|
Çorbaların Kare As'ı
Türk mutfağının vazgeçilmez unsurlarından biri çorba. Yemeğin başlangıcı, hastaların ilacı, içkiden sonra midenin şifası... Çorbanın pek çok çeşidi olmasına rağmen, usta ellerden çıkanının tadı bir başka
Laleİşkembecisi Taksim Lale İşkembecisi'nde tuzlama içmeyi tercih ettiğini belirten Refik Durbaş, "Tuzlaması çok iyi ve tuzunu da çok iyi ayarlıyorlar," diyor. Damardan ve şirden tuzlamasını beğendiklerini belirten Ebru İpekçi ve Abdurrahman Yıldırım, Lale İşkembecisi'ni en iyi çorbacılar arasında sayıyor. Tel: (0212) 252 69 69
Saray Muhallebicisi Kerem Alışık ve Refik Durbaş'ın favori çorbacıları arasında adı geçen Saray Muhallebicisi, Kerem Alışık'ın özellikle iftarda tavuk suyuna çorba içmeyi tercih ettiği mekân. Refik Durbaş da aynı tercihi yaparak, "Tavuk suyuna çorba, özellikle sabahları içtiğim zaman lezzetli oluyor. Şehriyesini bol koymaları çok hoş," diyor. Tel: (0216) 347 67 55
Şayan 24 Kerem Alışık mekânın mercimek çorbasını çok beğendiğini belirtirken Gani Müjde, Şayan'ın tuzlamasını tercih ettiğini söylüyor. Şayan Etiler'de, Osmanlı Türk mutfağının geleneksel lezzetleri mevcut. Sabah saatlerine kadar açık olan mekânın kapalı kısmı ve bahçesi var. Tel: (0212) 270 29 47
Park Şamdan Kuzu yemekleriyle ünlü Park Şamdan'ın paça çorbası Mehmet Barlas'ın favorisi. Mekân, aynı sebeple Meral Okay'ın da en beğendiği çorbacılar arasında. Müdavimlerinin; yemeklerinin lezzeti ve gürültüsüz ortamı için tercih ettikleri Park Şamdan, hizmetiyle de öne çıkıyor. Tel: (0212) 225 07 10
Kömür Restoran Gani Müjde'nin mercimek çorbasını favori gösterdiği Kömür Restoran'da her gün 80 çeşit yemek çıkıyor. Kömür Restoran, kara lahanayı mönüsüne katan ilk restoran olarak ün yapmış. 1960'ların başında kurulan mekân, Karadeniz yemekleri konusunda iddialı. Tel: (0212) 635 75 08
Otantik Anadolu Yemekleri Adına uygun olarak otantik Anadolu yemekleri yapılan lokantanın kesme çorbasının favori çorbası olduğunu belirten Abdurrahman Yıldırım, "Erzurum'da, Erzincan'da yapılan, mercimek, patates, onlarca çeşit baharat ve kesme makarna konulan bir çorba," diyor. Tel: (0216) 330 71 44
Yanyalı Fehmi Lokantası Bugünlerde üçüncü kuşak tarafından işletilen, Türk mutfağının geleneksel tatlarının yaklaşık 90 yıldır sunan Yanyalı Fehmi Lokantası, İsmet İnönü ve Yahya Kemal gibi isimleri de ağırlamış. Hülya Civelek'in, "Her türlü çorbasını severek içiyorum," dediği Yanyalı Fehmi Lokantası Kadıköy'de. Tel: (0216) 336 33 33
Hünkâr 50 yılı aşkındır müşterilerine hizmet veren ve mönüsü ağırlıklı olarak geleneksel Türk mutfağından oluşan Hünkâr, özellikle sağlıklı beslenme üzerine de uzmanlaşmış bir kadro ile çalışıyor. Ebru İpekçi'nin favorisi ise, Hünkâr'daki sütlü erişte çorbası. Mekânın sanatçı ve siyasetçi müdavimleri de var. Tel: (0212) 225 46 65
Kör Agop Mekâna adını veren Agop'un (İnciyan) vasiyetinin duvarında asılı olduğu mekân, Kumkapı'nın ilk meyhanelerinden. Refik Durbaş, özellikle içkiden sonra çok iyi gittiğini belirttiği balık çorbasını en iyi yapan mekanın Kör Agop olduğunu belirtiyor. Tel: (0212) 517 23 34
Çorba da Çorba Emre Aköz'ün özellikle Safranlı Hünkâr Çorbası'nı tercih ettiği Çorba da Çorba, yüzlerce çeşit yemek ve çorbanın olduğu bir mekân. Ataşehir'deki restoranın mönüsünde her gün en az 12 çeşit yemek bulunuyor. Çorba da Çorba, davet siparişleri de alıyor. Tel: (0216) 456 49 22
|