|
Üzümlü Nokul
Ekmek hamurundan limon büyüklüğünde bezeler kopartın. Unlu düz bir yüzeyde 25 cm çapında açın. Açtığınız hamurun üzerine yağ sürüp şeker, ceviz ve üzüm serpin. Harçlı hamuru rulo şeklinde sarın, kendi etrafında yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisinin ortasına koyun. Kalan hamurdan hazırlanan her bir ruloyu tepsideki hamurun bitiş ucundan başlatın ve etrafına dolayarak yerleştirin. Yumurta sarısı ve suyu çırparak üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
* 3 adet ekmek hamuru
* 1 su bardağı margarin (eritilmiş)
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
* 1 su bardağı kuru üzüm
* 1 çorba kaşığı su
* 1 adet yumurtanın sarısı
|