Fındıklı patates keki
Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Margarini, tozşekerle krem gibi olana dek çırpın. Yumurtaları ekleyin. Bir süre daha çırptıktan sonra kıyılmış fındığı, rendelenmiş patatesleri, irmiği ve kabartma tozunu ekleyin. İyice karıştırın. Az yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbına karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Soğuttuktan sonra krem şanti ve fındıkla süsleyerek, servis yapın.
MALZEMELER
* 400 gram patates
* 200 gram fındık içi
* 125 gram margarin
* 1 su bardağı tozşeker
* 5 adet yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* Yarım su bardağı irmik
Üzerine:
* Krem şanti
* Fındık
|