kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yaşama tahammül mesajı vereceğiz
Yaşama tahammül mesajı vereceğiz
İlk 'Muhabbet'te kimler var kimler
Artık uzatmaları oynuyoruz

Yaşama tahammül mesajı vereceğiz

Usta sanatçı Metin Akpınar, bu akşamdan itibaren 'Muhabbet' adlı bir sohbet programıyla sevenlerinin karşısına çıkacak. Kanal 1'de yayınlanacak program için Akpınar; "Eğlendirirken bilgilendireceğiz" diyor.

Türkiye'nin ünlü mizah ustası Metin Akpınar, bu akşam Kanal 1 ekranlarında 'Muhabbet' adlı bir sohbet programına başlıyor. Hafta boyunca Türkiye ve dünyada öne çıkan olayların irdeleneceği programı usta sanatçı şöyle özetliyor: "İzleyenlere yaşama sevinci vereceğiz. Eğlendirirken bilgilendireceğiz. Gündemdeki olayları tartışacağız." Yakın çevresinin 'ayaklı ansiklopedi' dediği Akpınar'la yeni programı, çekimleri hâlâ bitmeyen filmi, fazla kiloları ve gündemdeki konularla ilgili keyifli bir sohbet gerçekleştirdik... Hem gülümsedim, hem de pek çok şey öğrendim kendisinden...

KANAL 1 'RAFİNE' BİR KANAL

* Kanal 1'de sohbet programı hazırlama fikri nerden aklınıza geldi?
Kanal 1 Dünya Kupası'nı yayınladıktan sonra ciddi bir ilgi gördü. Zannediyorum kurum da o ilginin üzerine Kanal 1'i daha çok sevdirmek için harekete geçti. Bana da bir teklif geldi, 'bizimle çalışır mısınız' diye... Dünya Kupası'ndan sonra oturtulacak bir kanalın daha rafine olacağı düşüncesiyle teklife tereddütsüz 'evet' dedim. Bir format geldi elime önce. Sanatçıların gündemi takip edemediğini sınayan onları yarıştıran bir formattı... Ama üzerinde çalışırken, daha farklı şeyler ortaya çıktı. Benim düşüncemi sordular. Aklımda uzun zamandır adı 'talk show' olmayan; ama bir tür haftanın 'sıcak' olaylarını, belki ayın ılık olaylarını, belki yılın ve yılların soğuk olaylarını bizim objektifimizle irdeleyecek ve 'kamu yararına' değerlendirecek bir program yapmak vardı. Ve böylece 'Muhabbet' ortaya çıktı...

* Nasıl bir program olacak? Eğlendirerek bilgilendirecek. Ana hedefimiz o. Uzun zamandır unutulan, 'kamu yararı' gözetilecek. Kamu yararı nedir dersek; ben kendi bilgi birikimimle, ki sağolsunlar bazıları benim yürüyen ansiklopedi olduğumu söyler; kendimce bir değerlendirme yapacağım. Ama yardım da alacağım. Sosyoloji üzerine çalışmalar yapan ve strateji uzmanı olan Prof. Dr. Kerem Doksat ve benim çok eski bir arkadaşım olan, terör uzmanı Prof. Dr. Ercan Çitlioğlu ile birlikte olacağız. Üçümüz programın her bölümünde bulunacağız ve olayları değerlendireceğiz. Çok 'erkek' bir program olmasın diye iki tane de kadın konuğumuz olacak. Bunlar sanatçı, manken, ev kadını olabilir... Onların da olaylara nasıl baktıklarını, menfaatlerini nerede görüp nerede görmediklerini öğreneceğiz. Programın kupkuru olmaması için bir de müzik olsun istedik. Çünkü her programda orkestralar falan var, Allah muhafaza! Benim çok sevdiğim Kanuni Halil Karaduman kardeşim var. Kanunu çok güzel çalar. O da bizim tek kişilik orkestramız olacak.

* Sizin de sesiniz çok güzel... Siz de şarkı söyleyecek misiniz? Tabii ki... Ben de bildiklerime katılacağım program sırasında...

* Peki seyirci olacak mı stüdyoda? Bundan yıllar önce Abdi İpekçi ile Mahmut Baler bir program yapıyordu. Mahmut Baler, ağzından bal damlayan bir adamdı. Abdi İpekçi için zaten bir şey söylemeye gerek yok. Işıklarda, nurlarda yatsın. Neyse; konuşuyorlar konuşuyorlar, bir türlü olmuyor. Program, içlerine sinmiyor. Neden olmuyor? Çünkü Mahmut Baler yıllarca Adnan Menderes ve Demokrat Parti'nin sofralarında İsmet Paşa taklidi yaparak ve espriler kaynatarak anında reaksiyon almaya alışmış bir yaratıcı. O nedenle daha sonra seyirci almaya karar verdiler programa... Biz de böyle düşündük ve seyirci almaya karar verdik programa...

'DOZUNDA' MAGAZİN OLACAK

* Sansasyon yaratan magazinel programlar reyting alıyor. Muhuabbet'te bunlar olmayacak anladığım kadarıyla. Reyting kaygınız yok mu?
Magazin var ama dozunda ve seviyeli... Bu programdan çok büyük eğlence beklemek yanlış olur. Kahkahalarla gülmek, kendini yerlere atmak, magazin programlarındaki olayları yinelemek gibi bir amacımız katiyen yok. Biz, aklımızın erdiğince doğru ve güzel olan şeyleri anlatmaya çalışacağız ki insanların 'yaşama sevinci' artsın. Tabii ki ülkemiz her zaman güzel şeylerle karşılaşmıyor. Zaman zaman estetik haz veren şeylerin yanında, estetik 'acı' veren şeyler de oluyor. Mesela geçenlerde bir firma ramazan dolayısıyla et dağıttı halka. Ama et dağıtmadı; vatandaşı dağıttı. Orada yarım kilo et alacağım diye telef oluyor insanlar. İşte bu tip estetik 'acı' veren olayları da programda konu edeceğiz. Onunla da insanlara 'yaşama tahammül' mesajı vereceğiz.

* Beğendiğiniz, takip ettiğiniz sohbet programları hangileri? Bunu şimdiye kadar söyleme hakkım vardı. Ama şimdiden sonra yok. Bunu söylersem garip polemikler doğacak. O yüzden bundan sonra 'ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' diyorum.

* Peki politikaya atılmayı düşünüyor musunuz? Çok ciddi düşündüğüm dönemler oldu ama bugün böyle bir şey düşünemiyorum. Çünkü düşünecek takat kalmadı.

DENİZ AYYILDIZ GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Tiyatrocular mastika çalıp şarkılar söyleyecek
 Kral ve haremi Türk filminde rol kesecek
 İşkence sahnesinde canları çok yandı
 Hayalimizde Türkiye var!
 Yaşama tahammül mesajı vereceğiz
 Dikkat! Bu minibüsler artık birer sanat mekanı
 Uygarlık tarihini öğrenecek buz pateniyle tanışacaklar
 Müzikli alfabe
 Çıkartmatik kitaplar
 Emzirme haftası
 Dünyanın ilk ve tek diyet fuarı
 Kulede yaşıyordum şimdi düze indim
 Akvaryum podyum oldu
 Paris gönlünü tenisçiye kaptırdı
 Hem şık hem de yakışıklılar
 Halk ne diyor?
RAHŞAN GÜLŞAN
Kızılmaske babam olsun isterdim
Benim babam, diğer...
ÖZAY ŞENDİR
Eski sevgiliden dost olur mu?
Önümde Sertab Erener,...
SİNAN ÖZEDİNCİK
'Benim evim, senin evin'
Acılı baharatları, kuru...
AYŞE TÜTER
Haşhaşlı ve cevizli çörek
Sütü hafif ısıtın. İçine...
Sevgisiz büyüyen çocuk kısa boylu kalır
Sevgisiz büyüyen çocuk kısa boylu kalır
Çocuklar için en önemli büyüme hormonu aslında sevgi. Ne kadar iyi...
Ailenizin doktoru
Ailenizin doktoru
Oruç tutarken kilo vermek istemiyorum
21 yaşında, 1.62...
Okan hırsını gazetecilerden aldı
Okan hırsını gazetecilerden aldı
Geçtiğimiz salı akşamı polis tarafından alkol testine tabi tutulan...
Sultan üzüntülerini senaryoya dökecek
Sultan üzüntülerini senaryoya dökecek
Uyuşturucu ve terör gibi ülke sorunlarına sessiz kalmak istemeyen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.