|
|
Kruvasan
Sütü ısıtın. Yarım çorba kaşığı tozşeker ve 1 çorba kaşığı kuru mayayı katın. 4.5 su bardağı unun ortasını açın. Mayalı sütü katın. Üzerine un serpin. Mayalanma için 10 dakika bekletin. Margarin, tuz ve yumurtayı ekleyin. Ele yapışmayacak kıvama gelene dek yoğurun. Üzerine bir bez örtüp, sıcak ortamda iki saat bekletin. Mayalanmanın sonuna doğru 1-2 kez daha yoğurun. Hamuru düz bir zemine alıp 20 dakika bekletin. Ardından yarım cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde bir hamur açın. Üstüne tereyağının üçte birini sürün. Bohça gibi katlayıp kat yerine margarin sürün. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Hamuru açıp, yağlayın ve katlayın. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın. İşlem sonunda hamuru buzdolabında 20 dakika bekletin. Merdaneyle 3 mm kalınlığında açın. Hamurdan eşit büyüklükte 10 cm kenarlı üçgenler kesip, yuvarlayın. İki ucunu kıvırarak, ay şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizip yarım saat bekletin. Yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
MALZEMELER * 1 su bardağı süt
* Yarım çorba kaşığı tozşeker
* 1 çorba kaşığı kuru maya
* 4.5 su bardağı un
* 3 çorba kaşığı margarin
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 adet yumurta
* 1 paket yumuşak tereyağı
Üzerine: * 1 adet yumurta sarısı
Arasına: * dilimlenmiş kaşar peyniri
|