Kalbinizi balla güçlendirin
Şifa kaynağı bal; kalp damarlarının açılmasına ve kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı oluyor. Uzmanlara göre; her gün 50-75 gram tüketilen bal, kalbi koruyor. Çünkü balın içerdiği glikoz, kalp damarlarının açılmasına ve kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı oluyor. Kalın bağırsak enfeksiyonu, kronik kabızlık ve özellikle yaşlılarda ve hamile kadınlarda sık sık rastlanan kabızlığın giderilmesinde de etkili. Her gün sabah ve akşam olmak üzere aç karnına 25 gram bal yenmesi ise mide ve bağırsakların işlevlerini düzenliyor. Ayrıca, mide ve 12 parmak bağırsağı ülserleri, mide ağrısı, sindirim sorunu, kronik mide enfeksiyonu gibi hastalıkların tedavisine, uykusuzluğun giderilmesinde de bal yemek son derece yararlı.
|