|
|
Lezzet Güneşi
Karakuş İrmiğe sütü katıp karıştırın, üzerini kapatıp bir gece dinlendirin. Kabaran irmiğe, tereyağı yumurta ve unu azar azar katın. Ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun. Hazırlanan hamuru 4 eşit parçaya bölün. Hamurların üzerine hafif nemli bir mutfak tülbenti örterek 30 dakika dinlendirin. Hamurları tek tek unlu bir yüzeyde ve üzerlerine un serperek açın. Ceviz, şeker ve limon kabuğu rendesini harmanlayıp açılan yufkaya serpin. Ardından yufkayı tekrar oklavaya sararak rulo haline getirin. Rulo şeklindeki hamuru 4'er cm'lik baklava dilimi şeklinde kesin. Yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi yapın. Kesilen hamurları bol kızgın yağda kızarıncaya kadar pişirin. Ardından delikli kepçe ile alıp hemen soğuk şerbetin içine atın. Şerbetin içindeki hamurların üzerine bastırarak şerbeti emmesini sağlayın. Şerbet: Tozşeker ve suyu karıştırarak ısıtın. Kaynama noktasına geldikten sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip, 3-4 dakika daha pişirip soğutun.
MALZEMELER
* 1.5 su bardağı irmik
* 1 su bardağı süt (ılık)
* 2 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
* 1 adet yumurta
* 1.5 su bardağı un
* 250 gr. ceviz (dövülmüş)
* 1 su bardağı tozşeker
* 1adet limon (kabuğu rendelenmiş)
* Sıvıyağ (kızartmak için)
Şurup için:
* 1kg. tozşeker
* 2.5 su bardağı su
* 1/2 limon suyu
|