  |
|
Lezzet Güneşi
Sosisli lahana güveç Patatesleri sığ bir fırın kabına yayın. Üzerlerine bir çorba kaşığı yağ gezdirin ve sallayarak yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerlerini kapatmadan 20 dakika pişirin. Isıtılmış bir çorba kaşığı yağda önce sosisleri karıştırarak 5 dakika soteleyip havlu kağıt üzerine alın, aynı yağa salamları katıp onları 2-3 dakika soteleyin ve havlu kağıt üzerine alarak fazla yağlarını süzün. Tavadaki yağa kalan yağı, soğan ve sarımsakları ekleyerek orta ateşte 3-4 dakika soteleyin. Lahanayı katın, karıştırarak lahanalar hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin ve tavayı ateşten alın. Sosisin 2/3'ünü, salam, maydanoz, kimyon ve karabiberle harmanlayın. Yağlanmış fırın kabına sırasıyla lahanalı karışımın yarısını, patateslerin yarısını, kalan lahanalı karışımı yayın, hafifçe bastırarak sıkılaştırın. Kalan patatesleri lahananın üzerine halka şeklinde dizin ortasına kalan sosisleri ve defne yaprağını koyun ve piliç suyunu gezdirin. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler ve lahanalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Defne yaprağını ayırarak servis yapın.
MALZEMELER
* 1 paket jumbo sosis
* 450 gr. lahana
* 350 gr. küçük boy patates
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 4 adet hindi macar salam
* 1 adet soğan
* 3 diş sarımsak
* 5 sap maydanoz
* 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu veya tatlı kaşığı toz kimyon
* Tatlı kaşığı karabiber
* 1 adet defne yaprağı
* 50 ml. piliç suyu
|