| | Çorbada Japon eriştesi var Alışveriş merkezi Kanyon'un girişinde açılan ve Uzakdoğu mutfağının lezzetli örneklerinin yer aldığı Wagamama'nın yemeklerine bakılırsa Türk aşçılar da bu işi iyi öğrenmiş. Japon eriştesi 'noodle'la yapılan çorba başta olmak üzere bütün yemekler çok lezzetli. Londra'ya 1990'ların...devamı |
|
| | Dönerin de şifalısı varmış Sağlıklı beslenme, bir kesim için düne kadar sadece modaydı. Ülkemizdeki bitki çeşitliliği ve sağlığa faydalarına ikna olanlar, artık otlarımızın kıymetini bilmeye başladı. Şişli'de açılan 'Şifalı Mutfak' restoranı, görenlerin bir hayli ilgisini çekiyor. Türkiye'nin restoran dalında...devamı |
|
| | Manzara baş döndürüyor Eftalya'nın terasında, sanki Boğaz'ın orta yerinde seyreden bir geminin kaptan köşkünde oturuyormuş izlenimine kapılıyorsunuz. Eşsiz Boğaziçi'nin en güzel noktası burası mı acaba, diye kafamdan geçirdim. Aslında çok zor bir karar bu. Zaten her köşesinde ayrı bir güzelliğin göz...devamı |
|
| | Guruba karşı bir keyif Ilıca koyuna hâkim, yüksekçe bir yarın üzerinde kurulu büyük bir villanın verandasında yer alan Villa Sunset, zengin mönüsü ve etkileyici manzarasıyla güzel bir akşam yemeği sefası yapmak için ideal. Ama bir de basılı şarap mönüsü koysalar çok iyi olacak. Tüm olumsuzluklarımıza rağmen...devamı |
|
| | Rakılı ve biberliden sonra isotlu dondurma Şanlıurfa'da bir pastane, isotlu dondurmasıyla adından söz ettiriyor. Bu acı-tatlı lezzetle komşu illeri fetheden işletme sahibi, şimdi de dondurmasını ihraç ediyor. Şanlıurfa'da sıcak havadan bunalan vatandaşlar, Urfa ev isotuyla yapılan dondurmayla serinliyor. Acılı yemeklerdeki...devamı |
|
| | Tarihi köşkte ızgara keyfi Erenköy'deki Ethemefendi 36, bahçesinde kestane ağaçlarının bulunduğu, zengin ızgara mönüsü olan, sakin bir 'aile restoranı'. Bağdat Caddesi'nin günün her saati eksilmeyen kalabalığından kurtulup Erenköy'deki Ethemefendi Caddesi'ne sapın, tatlı bir yokuşu yavaş yavaş tırmanırken bir...devamı |
|
| | Ummanda mutfak derdi olmaz! Teknede mönü planlaması yapılırken öğle yemeklerinde 'annemin mutfağı' akşam yemeklerinde ise 'babamın meze sofrası' anlayışı hâkimdir. Teknedeki yaşam bunu zorunlu kılar. Bizim yarımadanın denizle sevdası yeni başlamıştır. Yoksa, Anadolu'dan çıkan, içinde dayanılmaz bir keşif içgüdüsü...devamı |
|
| | Şöhretli aşçıların bavulunda ne var? Son 25 yıldır müşteriler, büyük aşçıların değerinin yaratıcılıkları ve tasarladıkları yeni yemeklerle arttığını kabullendiler. Ve artık onları zanaatkâr sınıfından sıyırıp 'sanatçı' sıfatı ile bezediler. 19. yüzyıldan bu yana baş döndürücü bir hızla değişen dünya, elbette...devamı |
|
| | Bahçe vaha gibi yemekler vasat Sahibi ve aşçısı Kilisli olan Kiliza restoran, kentin ortasında sığınılacak yeşil bir vaha gibi. Ancak yemekleri ortalama bir Antep kebapçısında bulunabilecek düzeyde. Güneydoğu lokantalarını İstanbullular önce sadece 'kebapçı' olarak tanıdı. Bu kebapçıların hepsinde aynı kebaplar...devamı |
|