Patates sarması
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup püre yapın. Tuz ve barabiber serpin. Peynirle karıştırın. Sıvıyağ, eritilmiş margarin, yoğurt sirke ve tuzu, derin bir kaba alın. Üzerine alabildiğince un ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. Merdane ile tepsi büyüklüğüne yakın açın. Hamurların bir kenarına hazırladığınız harçtan koyun. Rulo biçiminde sarın. Verev kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Isınmış fırında kızarana dek pişirin.
MALZEMELER 6 kişilik * 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı eritilmiş margarin, aldığı kadar un
* 1 çay bardağı yoğurt
* yarım çay bardağı sirke
* 3 adet patates
* 2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
* 1 yumurta sarısı
* Tuz
* Karabiber
|