Mevlana lokması
Hurmaların çekirdeklerini meyvelere zarar vermeden çıkartın. Pirinç, bal, ceviz, üzüm, incir, tarçın ve karanfili robottan geçirin. Daha sonra hurmaların içine doldurun. Hindistancevizine bulayıp servis yapın. Mevlana lokması, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde özellikle bayramlarda şeker yerine misafirlere ikram edilen bir tatlıdır.
MALZEMELER 6 kişilik * 500 gram hurma
* 1 kahve fincanı haşlanmış pirinç
* 2 çorba kaşığı tahin
* 1 çorba kaşığı bal
* 1 çorba kaşığı ceviz
* 1 çorba kaşığı kuru üzüm
* 2 adet kuru incir
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 tutam karanfil tozu
* 3 çorba kaşığı hindistancevizi
|