Delioğlan sarığı
Unu derin bir kaba eleyin. Sıvıyağı, ılık su ve tuzu katıp hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin. Elinizle uzun bir şekil verip, düz bir zemin koyun. 16 adet beze koparın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde üzerine nişasta serpip açın. Tereyağını eritin. Fırça ile hamura sürün. 4'er taneyi üst üste koyup 4 grup oluşturun. Her grubu tepsi büyüklüğünde açın. Her yufkanın bir köşesine beyaz peynir koyun. Rulo biçiminde sarın. İlk yufkayı yağlanmış tepsiye gül böreği şeklinde sarın. Diğer ruloları da onların etrafına sarın. Kalan yağı üzerlerine gezdirin. Isıtılmış 180 dereceli fırında kızarana dek pişirin. Hamura dilerseniz ceviz koyup da pişirebilir ve üzerine şerbet gezdirerek servis edebilirsiniz.
MALZEMELER 6 kişilik * 4 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 adet yumurta
* Ilık su ve tuz
* 1 çay bardağı nişasta
* 8 çorba kaşığı tereyağı
* 250 gram beyaz peynir
|