|
|
|
Köprü ve yollarda iş yavaşlayacak
KESK'e bağlı Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası (Yapı-Yol Sen) üyeleri, ''insanca yaşanacak ücret'' ve toplu sözleşme talebiyle 14 Eylül Perşembe günü iş yavaşlatma eylemi yapacak.
Alınan bilgiye göre, eylem, Fatih Köprüsü'nde saat 15.00'te başlayacak, Boğaziçi Köprüsü ve otoyollarda ise eylemin etkinliğini artırmak için trafiğin yoğun olduğu saatler tercih edilecek.
KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, İstanbul'da Çamlıca gişelerinde ve Fatih Köprüsü'nde çalışanları ziyaret edecek.
Bu
arada, sürücülere eylemin gerekçesini anlatan bildiriler dağıtılacak.İstanbul halkına yönelik hazırlanan bildiride, sürücülerden, birkaç dakikalığına gişe memurlarının çalışma koşullarını düşünmeleri ve gişe memurlarının eylemini anlayışla karşılamaları istendi.
Bildiride, geçen hafta otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yüzde 50'ye varan zam yapıldığı anımsatılarak, ''Biz hem artışa karşı çıkıyoruz hem de otoyol ve köprülerin ücretsiz olmasını savunuyoruz'' ifadelerine yer verildi.
FATİH KÖPRÜSÜNE DAVET
Bildiride ayrıca, İstanbul?da yaşayanlara, ''Otoyol ve köprü zamlarına karşı çıkan, otoyol ve köprülerin ücretsiz olmasını isteyen İstanbulluların, 14 Eylülde güzergahlarında değilse bile özellikle saat 15.30 sıralarında Fatih Köprüsü'nden geçmelerini ve mümkün olduğunca yavaş seyrederek eylemimize destek vermelerini bekliyoruz'' çağrısı yapıldı.
GEREKÇE VE TALEPLER
Yapı-Yol-Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gişe memurlarının zorlu çalışma koşullarına rağmen görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Geçiş ücretlerine gelen zammın, gişe önündeki kuyrukların, yollardaki çukurların acısının gişe memurlarından çıkarılmaya çalışıldığını savunan Tekin, sorunun kaynağı olmamalarına rağmen, verilen tepkileri anlayışla karşıladıklarını ifade etti.
Gişe memurlarının 650-700 YTL maaşla çalıştıklarını, 10-12 saatlik vardiyalı çalışma nedeniyle ailelerini göremediklerini dile getiren Tekin, bu kişilerin can güvenliği ve insan sağlığını tehdit eden koşullarda çalışmak durumunda kaldıklarını kaydetti.
Bedri Tekin, çalışanların bu sorunlarına dikkat çekmek amacıyla tüm otoyolları ve köprülerde perşembe günü iş yavaşlatma eylemi yapacaklarını dile getirdi.
Tekin taleplerini, otoyol ve köprülerden geçişin ücretsiz olması, hizmet kollarında çalışanlarla aynı işi yapan başka kurumlardaki kişiler arasındaki maaş farkının giderilmesi, maaşların ''insanca yaşanacak bir seviyeye'' yükseltilmesi ve sendikalarıyla derhal toplusözleşme masasına oturulması olarak sıraladı.
|