Kepekli börek
Unun ortasını açın, zeytinyağının yarısı, yoğurt, süt, kabartma tozu, tuz, şeker, tereyağı ve yumurtaları katın. Malzemeleri una yedirin. 5 dakika yoğurun. Hamuru 6 parçaya bölüp havluyla örtün. 30 dakika dinlendirin. Her parçayı düz ve unlu bir yüzeyde yufka büyüklüğünde açıp, üzerlerine zeytinyağı sürün. Patates, maydanoz, kaşar peyniri, pul kırmızıbiber ve tuzu karıştırıp, 6'ya bölün. Harcı her yufkanın ortasına yayın, rulo şeklinde sarıp. 5 cm uzunluğunda kesip, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan yumurta sarısını çırpın, hamurların üzerlerine sürüp, çörekotunu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER * 500 gr. kepekli un
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 su bardağı yoğurt
* 1.5 su bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı tozşeker
* 50 gr. tereyağı
* 2 adet yumurta
* 1 kg. patates
* 1/2 demet maydanoz
* 200 gr. kaşar peyniri
* 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
* 2 çorba kaşığı çörekotu
|