|
|
Karnıyarık
Patlıcanları alacalı soyup tuzlayın. 15 dakika dinlendirin, yıkayıp, kurulayın. Kızgın yağda hafif kızartın. Fırın tepsisine dizin. Üzerlerini bıçakla hafifçe kesip içlerini genişletin. Isıtılmış zeytinyağına soğan ve sarmısakları katın. Soğanlar yumuşayıncaya kadar 5 dakika soteleyin. 2 adet yeşil sivribiberi halka şeklinde doğrayın. Soğanlara et ve biberleri katıp 5 dakika daha soteleyin. Salça ve domatesi katın. Üzerine 300 ml. su gezdirip, kaynama noktasına kadar hızlı ateşte ısıtın. Ateşi kısıp 10 dakika daha pişirin. Fesleğen, tuz, karabiber ve maydanozu ilave edin. Patlıcanların içine paylaştırın. Harçtan artan yemek suyunu patlıcanların üzerine gezdirin, yeşil biberleri harcın üzerine yerleştirin, kalan suyu ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
* 6 adet patlıcan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet kuru soğan
* 10 diş sarmısak
* 300 gr. kıyma
* 8 adet yeşil sivri biber
* 2 çorba kaşığı salça
* 2 adet domates
* 1 çay kaşığı fesleğen
* Tuz
* Karabiber
* 1/2 demet maydanoz n Sıvıyağ
|