|
|
Lezzet güneşi
Çilekli cheesecake Bisküvileri robottan geçirin. Bisküvi, tereyağı ve yumurta beyazını karıştırın. Yağlanmış 20 cm. çapında bir tart kalıbına yayın. Hamurun tabanı kadar yağlı kağıt kesin. Üzerine nohut ve fasulye taneleri koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Kağıdı alıp soğuyuncaya kadar dinlendirin. Lor peynirini çatalla ezin. Vanilya esansı ve yumurta sarılarını katıp karıştırın. Ayrıca tozşeker, mısır unu ve kremayı ekleyin. Yumurta beyazlarını kar gibi oluncaya kadar çırpın, lor peynirli karışıma yedirin. Soğuyan tart hamuruna dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 45-50 dakika pişirin. Soğuyuncaya kadar dinlendirip, çilekleri üzerine dizin. Tart jölesine çilek suyunu karıştırarak katın, kısık ateşte kaynayana kadar ısıtıp, ateşten alın. Ilınıncaya kadar karıştırıp, çileklerin üzerine gezdirin. Jöle donuncaya kadar dinlendirin, dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 300 gr. çilek
* 250 gr. sade bisküvi
* 125 gr. tereyağı
* 1 adet yumurta beyazı
* 500 gr. lor peyniri
* 1 çay kaşığı vanilya esansı
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı tozşeker
* 2 çorba kaşığı mısır unu
* 1 su bardağı krema
* 1 paket sade tart jölesi
* 1 su bardağı çilek suyu
|