Türkiye beyaz et sanayicisi stoklarının da etkisi ile kendini toparlayamazken ihracat kapısını da aralayamıyor. Çünkü AB'ye uyum çalışmaları çerçevesinde 2000 yılında başlayan süreçde kuş gribi kabusunu aşamadı. 2006 mart ayında AB Gıda Zinciri ve Halk Sağlığı Daimi Komitesi Türkiye'nin kalıntı planı onaylayarak kanatlı eti ithal edilebilecek 3. ülkeler listesine alınmasını onayladı ve bunu AB resmi gazetesinde yayınladı. Fakat bu sırada patlayan kuş gribi nedeniyle Türkiye'den et ithalatı Haziran 2006'ya kadar ertelendi. Tam kapılar açılacak denirken
ikinci bir erteleme geldi ve aralık sonuna kadar kapıların açılmayacağı net bir şekilde görüldü. CP Piliç Başkan Yardımcısı Nezih Gençer, "Peki kapılar açılsa Türkiye AB'ye ciddi rakamlarda ihracat yapabilir mi?" sorumuza şu yanıtı verdi: "AB yılda 400 bin tona yakın ithalat yapıyor. Bunun önemli bir kısmını da Brezilya'dan getiriyor. Baktığımızda maliyetler açısından rekabet şansımız zor görünüyor. Bu maliyetlerle ihracat kolay olmaz."