kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Yemekleri pişmemiş yiyorum'
Ferrari'sini satan Türk bilge
'Hedefim 100 yaşında su kayağı yapmak'
'Yiyecekleri yasaklamak baskı yaratır'
'Yemekleri pişmemiş yiyorum'

'Yemekleri pişmemiş yiyorum'


"Mümkün olduğunca pişmemiş yemek yemeğe çalışıyorum. Bunun mantığı şu; bir yemeği 41 derecenin üzerinde pişirdiğiniz takdirde içindeki enzimler ölüyor, size olan yararı yüzde 50 gidiyor. Önce mineraller, ardından vitaminler bir bir gidiyor. Dünyada pişmemiş yiyeceklerin servis edildiği restoranlar bile var. Amacım Türkiye'de bu tür bir restoran açmak. Pişmemiş deyince sanki tatsız tuzsuz gibi düşünüyorsunuz ama hiç öyle değil. Dondurmayı bile mevyelerle, şeker katmadan yapmak mümkün. Şeker içeriği olan bir kaktüsü kullanıyorsunuz. Tadı inanılmaz güzel oluyor. Bir çeşit fındık kullanarak hamur yapabilmek mümkün. Peki başka yemekleri özlemiyor muyum? Özlediğim oluyor, o zaman kendimi kısıtlamıyorum. Örneğin; yılda bir kez mantı yiyebilirim. Ama sonra hazmetmek güç oluyor tabii. Vücut sağlıklı beslenmeye alışınca diğer yiyeceklere isyan edebiliyor."
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Hobi olarak başladılar şimdi Avrupa'dalar
 Bikininin çok parçalı öyküsü
 Her pazar yollarda...
 İstanbul-New York hattı
 Amerikalılara İstanbul'u tanıtıyor
 Bu defilenin yararı çok
 Sıcak çarpmasına karşı dikkatli olun
 Kenan Doğulu festivaline buyurun
 'Futbolu erkekler zorlaştırıyor'
 Sanata destek kriz tanımaz
 Paso bilgi, paso eğlence yarışması
 İtalyanların ataları Türkler miydi?
 Tek bir iğneyle beş yıl genç kalmak mümkün
 Çocuk ve oyun
 Sağlığın anahtarı meyvelerde saklı
 Zayıflama zamanı-5
 Eğlence ateşi yükseliyor
 Güneşle dost olun
 Çocuk ve oyun
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
ALİ POYRAZOĞLU
Leylek havada
Bu yaz leyleği havada gördüm.
FİLİZ AKIN
Keyif seyahati
Hastalığım sırasında benimle Houston'a...
PROF. DR. ERDEM YEŞİLADA
Göz sağlığı, beslenme ve vitaminler
Günümüzde, bilhassa...
Sinema mevsimi panoraması
Sinema mevsimi panoraması
Atilla Dorsay 'Sinemada Geçen Mevsime Bakış' yazısının devamında...
Karayip denizinde fantastik kaçıp kovalamaca
Karayip denizinde fantastik kaçıp kovalamaca
Sinema (ve de genelde sanat) günümüzde artık çok özgün şeyler...
Şöhretli aşçıların bavulunda ne var?
Son 25 yıldır müşteriler, büyük aşçıların değerinin...
Bahçe vaha gibi yemekler vasat
Sahibi ve aşçısı Kilisli olan Kiliza restoran, kentin ortasında...
'Yapılan eleştirilerin yüzde 90'ı art niyetli'
Ekranın en genç kanalı Kanal 1, dünya kupasını yayınlayan ilk özel kanal oldu.
'Galiba Semercioğlu'nun hafızasına bir şey olmuş'
- Cengiz Semercioğlu yazısında Kanal 1'i, Almanya'ya yeterince adam...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.