| | Şöhretli aşçıların bavulunda ne var? Son 25 yıldır müşteriler, büyük aşçıların değerinin yaratıcılıkları ve tasarladıkları yeni yemeklerle arttığını kabullendiler. Ve artık onları zanaatkâr sınıfından sıyırıp 'sanatçı' sıfatı ile bezediler. 19. yüzyıldan bu yana baş döndürücü bir hızla değişen dünya, elbette...devamı |
|
| | Bahçe vaha gibi yemekler vasat Sahibi ve aşçısı Kilisli olan Kiliza restoran, kentin ortasında sığınılacak yeşil bir vaha gibi. Ancak yemekleri ortalama bir Antep kebapçısında bulunabilecek düzeyde. Güneydoğu lokantalarını İstanbullular önce sadece 'kebapçı' olarak tanıdı. Bu kebapçıların hepsinde aynı kebaplar...devamı |
|
| | Ailelerin de gittiği esnaf lokantası Yemekleri günlük pişirilen, daimi müşterileri olan ve çok hesaplı esnaf lokantalarına ilgi artıyor. İstanbul'da ilk akla gelen de Üsküdar'daki klasik Kanaat Lokantası. Klasik restoranların en büyük rakibi fast food zincirleri. Büyük kentlerde çalışan kesim için öğle tatillerinde bir...devamı |
|
| | Seyyar tezgâhından AB'ye Ülkelerin yiyecek ve içecek kültürü sadece saraylarda oluşmuyor. Sokak lezzetleri giderek büyük önem kazanıyor. Geçen hafta ekonomi sahifelerinde boy gösteren harika bir haber vardı : "Zabıtadan bıktı, fabrikatör oldu" Bu eğlenceli ve öğretici hikâye İzmir'de 12 yıl midye dolma...devamı |
|
| | Boğaz'a nazır lezzet mekânı Yaz aylarında sadece teras kısmında hizmet veren Erguvan Restaurant'ın uzun bir barı ve her türlü masadan eşsiz manzarası var. Restoranda tatlıların tazeliği ve şaraba ayrıca özen gösterilmiş. Beşiktaş'ta trafik tamamen tıkandı... Ortaköy'e kadarki, bilemediniz bir buçuk kilometrelik yolu...devamı |
|
| | Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap Son yıllarda bağların bulunduğu toprakla ilgili bir altın çağ yaşanıyor. Şarap uzmanları ve jeologlar, içtiğimiz şarabın içine topraktaki aromaların nasıl geçtiğini araştırıyor. Bütün dünyada her gün yükselen şarap merakı, elbette Türkiye'yi de etkiliyor. Bizde de özellikle genç...devamı |
|
| | Sabahtan akşama kadar süren keyif Fenerbahçe'deki True Blue, deniz manzaralı bir restoranda, lezzetli bir yemek yemeyi hayal edenleri Boğaz'a gitmekten kurtarıyor.. Doğma büyüme Kadıköylüyüm. Hayatının, kısa da olsa bir dönemini, denizle haşır neşir geçirme olanağını bulan şanslı İstanbullulardan sayılırım. Marmara'dan...devamı |
|
| | Uskumru dolması en kral meze seçildi Efe Rakı'nın düzenlediği meze yarışmasına binden fazla tarif gönderildi. Birincilik emekli aşçı Hüner Seren Denizman'ın oldu. Türkiye'nin ilk özel rakısı Efe Rakı'nın düzenlediği En Kral Meze Yarışması'nın büyük ödülünü 'uskumru dolması' kazandı. 2 bin 500 dolarlık büyük ödül, binden...devamı |
|
| | Türk mutfağının çağdaş yüzü Tarihi fermanlar, padişah tuğraları ve Levent'e bakan aydınlık cephesiyle dekorasyonu da çok hoş. İstanbul'un tarihi yarımadası üzerinde bundan 35-40 yıl önce kalite açısından birbiriyle rekabet eden üç restoran vardı. Bunlardan ikisi Sirkeci Garı'nın tam karşısında, Ankara Caddesi'nin...devamı |
|