|
|
Lezzet Güneşi
Piliç kumpir Patatesleri soymadan kabuklarını fırçalayın, topraklı kısımlarını yıkayıp, temizleyin. Birkaç yerine bıçak batırın. Bol suda 1 çorba kaşığı sirke ile biraz yumuşayana kadar pişirin. Haşlanan patateslerin üzerinden kapak şeklinde parça kesin. Büyük kısmın içini tatlı kaşığı ile oyun. Soğumaya bırakın. Kapak parçasının da kabuğunu soyup, kırıklı patates parçaları ile bir kapta toplayın. Zeytinyağında soğanı pembeleştirip, salamı içine atın, 3 dakika hızlı ateşte çevirin. Soğuduktan sonra mantarı, patates kırıklarını, süt, yumurta, peynir, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ilave edip, iyice karıştırın. Elde ettiğiniz harcı, oyduğunuz kabuklu patateslerin içine tepeleme doldurup, kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
* 1 paket etli salam (iri parçalanmış)
* 6 adet büyük boy patates
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 su bardağı soğan (ince kıyılmış)
* 1 su bardağı mantar (ince kıyılmış)
* 1/2 su bardağı süt
* 2 adet yumurta (çırpılmış)
* 1 su bardağı beyazpeynir (kırıklanmış)
* Tuz, karabiber, kırmızıbiber
* Maydanoz (süslemek için)
|