Et dilimli pilav
Tavada 1 çorba kaşığı yağı ısıtıp, soğan, mantar ve sarmısakları, soğanlar yumuşayana kadar orta ateşte 2-3 dakika pişirin. Pirinci ilave edip, pirinçler şeffaflaşana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun. Piliç suyunu katıp, iyice karıştırın. Kaynama noktasına geldikten sonra ateşi kısıp, üzeri kapalı olarak 10 dakika ağır ağır pişirin. Daha sonra ateşten alıp, kapağını açmadan 5 dakika dinlendirin. Aynı zamanda başka bir tavada kalan yağı ısıtın ve biftekler yumuşayıncaya kadar soteleyin. Sıcak tutmak için üzerini kapatıp, başka bir kaba alın. Domates ve etleri pirince ilave edip, harmanlayın.
MALZEMELER 6 kişilik * 400 gr. hindi biftek
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet küçük boy soğan
* 100 gr. mantar
* 1 diş sarmısak
* 1-1/4 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı piliç suyu
* 1 adet domates
* 2 çorba kaşığı maydanoz
|