Fırında patates salatası
Patatesleri büyüklüklerine göre ikiye ya da dörde bölüp, bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine zeytinyağı serpip, sallayarak bütün patateslerin yağlanmasını sağlayın. Üzerleri altın rengi olana kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Ketçabı patateslerin üzerine döküp, karamelize olmaya başlayana kadar yaklaşık 10 dakika daha fırınlayın. Sosu yakmamaya dikkat edin. Patatesleri bir kaba alın, taze soğan ve naneleri ekleyip, yavaşça harmanlayın. Üzerine yoğurt koyup, yerfıstığı serperek servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 1,5 kg. küçük taze patates
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1/2 su bardağı ketçap
* 4 adet taze soğan (ince doğranmış)
* 2 çorba kaşığı taze nane (iri doğranmış)
* 3 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çay bardağı yerfıstığı
|