Baklalı kereviz
Soğan, zeytinyağının yarısı, 1 tatlı kaşığı tozşeker, tuz ve suyu ilave edip, süzdüğünüz baklalarla yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı 45 dakika pişirin. Baklayı robottan geçirin, dereotunun yarısını katıp, karıştırın. Kerevizleri soyun, ikiye bölüp, ortalarını havuz şeklinde oyun ve limon suyu ile ovup, tencereye dizin. Kerevizlerin üzerine kalan yağ, limon suyu ve kalan tozşekeri gezdirip, kısık ateşte 30 dakika pişirin. Pişen kerevizleri servis tabağına alın, içlerine bakla püresini paylaştırın ve üzerlerine kalan dereotunu serpin.
4 kişilik * 3 adet kereviz
* 1 çay bardağı kuru bakla (bir gece önceden ıslatılmış)
* 2 adet soğan (4'e bölünmüş)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı su
* 1 limonun suyu
* 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
|