Ananas graten
Ananas, konyak, tereyağı, vanilya, 2 çorba kaşığı esmer şeker ve zencefili yağsız tavada karıştırarak karamelize oluncaya kadar 8-10 dakika pişirip, ateşten alın. Malzemeyi fırın kabına yerleştirin ve soğuyuncaya kadar dinlendirin. Krema, süzme yoğurt, limon suyu ve limon kabuklarını karıştırıp, ananasların üzerine gezdirin, kalan tozşekeri serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırının ızgara konumunda tozşeker eriyip, karamelize oluncaya kadar 4-5 dakika pişirin ve hemen servis yapın. 4 kişilik * 800 gr. ananas (taze veya konserve)
* 1.5 cm'lik küp doğranmış)
* 1 çorba kaşığı konyak
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 1 su bardağı esmer tozşeker
* 1/2 tatlı kaşığı zencefil
* 1 su bardağı krema
* 1 su bardağı süzme yoğurt
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş)
|