Soya kolesterolü düşürüyor
Kalp hastalıkları son yıllarda ölüm nedeni olarak ilk sıraya yerleşince; kalbi korumak herkesin ilgi gösterdiği bir konu haline geldi. Kalp sağlığının günlük hayatta yenilen yemeklerle yakın ilişkili olduğunu belirten uzmanlar, kalbe yararlı seçeneğin yemeklerde bol bol kullanılmasını öneriyor. Beslenme uzmanları, doymamış yağ asidi, A vitamini ve folik asit içeren yemeklerin kandaki yağı temizleme ve kalp damarlarını koruma işlevlerine sahip olduğuna dikkat çekiyor. Buna göre; balık, soya, siyah susam, yulaf, ıspanak, havuç ve yeşil çayın kandaki yağı temizleme ve kalp damarlarını koruma işlevlerine sahip olduğu için bol bol tütetilmeli. Özellikle soya insan vücudunun ihtiyaç duyduğu amino asit ve doymamış yağ asidi içerdiğinden, vücuttaki yağ ve kolesterolün emilmesini hızlandırarak, kalp damarlarının açılmasını sağlar.
|