|
|
|
|
|
|
Türkiye'nin en iyi 2. Kav'ı Konyalı'da
Türk Mutfağı'nın birbirinden özel lezzetlerini 109 yıldır misafirleri ile buluşturan Konyalı Lokantası, en orijinal reçetelerini gün yüzüne çıkartarak Kanyon Levent'te müşterilerine sunacak. Orta Asya'dan Selçuklu'ya, Osmanlı'dan Cumhuriyet Türkiye'sine kadar uzanan Türk Mutfak Kültürü'nü, Türk örf ve adetlerine uygun hazırladıkları yemekleri Levent Kanyon'a taşıyan Konyalı; asırlık reçeteleri Türk Mutfağı Uzmanı Dr. Nevin Halıcı ve geleneksel Türk Mutfağı üzerine uzmanlaşmış şef Aydın Demir'in ortak çalışmasıyla hazırladı. Asırlık reçeteler, aslına sadık kalınarak pişirilip sade ve modern bir sunumla servis edilecek. 'Dövmeli Yoğurt Çorbası, Aside, Ebegümeci Bastısı, Borani, Kestaneli Yahni, Höşmerim Helvası' gibi Türk Mutfağı'nın unutulmayan yemekleri, en son teknoloji ile donatılmış mutfakta tıpkı geçmişte olduğu gibi bakır tencerelerde pişirilecek ve modern bir ortamda sunulacak. Müşteriler güzel lezzetlerin keyfini çıkartırken, özel ibrikler içinde kakuleli limon, gül ve demirhindi gibi saray şerbetleri yemek aralarında servis edilecek. Büyük ilgi uyandıran dışardan görülebilen şeffaf mutfağı ile yemeklerin hazırlanmasındaki özeni ziyaretçilerin de seyretmesine olanak sağlayan Konyalı, yaklaşık 150 kişilik kapasitesiyle özel davetler ve iş toplantılarınız için de uygun bir mekan olma özelliği taşıyor.
EN İYİ İKİNCİ ŞARAP KAV'I Konyalı Kanyon'da geleneksel Türk yemeklerine eşlik edebilecek en kaliteli yerli şarapların yanı sıra Fransız, İtalyan, Şili, Güney Afrika gibi ülkelerin şaraplarının da yer aldığı dünya standartlarında saklama koşullarına sahip bir Kav mevcut. Evet yanlış okumadınız. Konyalı'da içki de var. Bugüne kadar içki satmayan bir restoran olarak bilinen Konyalı'da üstelik Türkiye'nin en iyi ikinci kav'ı bulunuyor.
TÜRKİYE SINIRLARINI AŞTI 109'uncu yılını kutladığı bugünlerde Konyalı atağa kalktı. Lezzetini Türkiye sınırlarının ötesine taşımaya hazırlanıyor. Moskova ve Kiev'de şube açmayı düşünüyor. Bir de aşçılık okulu kuracak. Türk ve Osmanlı mutfağı üzerine İngilizce eğitim verecek yatılı aşçı okulu, unutulmak üzere olan geleneksel lezzetleri yeniden canlandırmayı amaçlıyor. Tel: (212) 353 04 50-90
Tarihçe Hacı Ahmet Doyuran 1897'de dört masa ve 16 sandalye ile Sirkeci'de 'Konya Lezzet Lokantası' adıyla mütevazı bir aşçı dükkanı açmış. Bir süre sonra lokantayı Mustafa Doğanbey'e devretmiş. Lezzet ve temizliğin temsilcisi olarak kısa sürede tanınan lokanta, zaman içinde İstanbul mutfağı denince akla ilk gelen isimlerden biri; yerli yabancı devlet adamlarının, kral ve kraliçelerin uğrak yeri olmuş. Konyalı'nın şöhreti 1940'lardan sonra Nurettin Doğanbey'in çabalarıyla Türkiye'ye yayılmış. Kuruluş bugün, Doğanbey Ailesi'nin dördüncü kuşağından Mehmet Eren Doğanbey tarafından işletiliyor.
Sinan özedincik
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|