kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Piliç biryani
MALZEMELER
*
450 gr. piliç
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet büyük boy soğan
* 2 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı zencefil
* 1/2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
* 1/2 tatlı kaşığı karabiber
* 1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 adet orta boy domates
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 3 çorba kaşığı taze nane yaprağı
* 2 çorba kaşığı kakule
* 1 adet çubuk tarçın
* 4 su bardağı basmati pirinci
* 2,5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy soğan
* 1 çay kaşığı safran
* 5 adet kakule
* 3 adet karanfil
* 1 adet çubuk tarçın
* 1/2 tatlı kaşığı zencefil
* 5 su bardağı piliç suyu
* 1,5 tatlı kaşığı tuz
Ssoğan, sarmısak ve zencefili yağda soteleyin. Kırmızıbiber, karabiber, zerdeçal, kimyon, tuz ve domatesi katıp, 5 dakika pişirin. Yoğurt, nane, kakule ve çubuk tarçını ekleyin. Domatesler yumuşayıncaya kadar karıştırın. Karışım, pürüzsüz bir kıvama gelince etleri ilave edip, baharatlı karışımla iyice kaplayın. Üzerini kapatıp, etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Sosu fazla gelirse azaltmak için kapağı açık olarak birkaç dakika daha pişirin. Pirinci iyice yıkayıp, süzgeçte en az 30 dakika bekletip, süzün. Büyük bir tavada soğanları yumuşayıncaya kadar yağda pişirin. Safran, kakule, karanfil, çubuk tarçın, zencefil ve pirinci katıp, pirinç baharatlarla iyice bulanıncaya kadar karıştırın. Bir tencerede piliç suyu ve tuzu karıştırın. Kaynama noktasına gelince baharatlı pirinç ve etleri katıp, karıştırın. Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp, ateşi kısın ve 20 dakika pişirin. Pişirirken kapağını açmayın. Nane yaprağı ile süsleyin.

Kakuleli kek
MALZEMELER
*
2 su bardağı un
* 2 tatlı kaşığı kakule (toz)
* 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 3 adet yumurta
* 1/2 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı krema
* 1 çorba kaşığı sirke
* 5 çorba kaşığı tereyağı
Bir kapta un, kakule, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Unlu malzemeleri ilave edip, iyice karıştırın. Krema, sirke ve tereyağını katın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve un serpilmiş bir fırın kabına döküp, önceden ısıtılmış 150 derece fırında, yaklaşık 1 saat pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 15 dakika dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.

Meyve şöleni
* 3 adet orta boy elma çekirdekleri çıkartılmış, doğranmış
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 9 çorba kaşığı su
* 1 kavanoz kayısı konservesi
* 1 kavanoz şeftali konservesi
* 10 çorba kaşığı müsli
MALZEMELER
Elma, şeker ve 4 çorba kaşığı suyu bir tencereye koyup, kısık ateşte, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kayısı ve şeftalileri süzüp, elmalarla birlikte bir fırın kabına yerleştirin. Müsliyi 5 çorba kaşığı su ile karıştırıp, meyvelerin üzerine serpin ve parmak uçlarınızla bastırarak düzeltin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Çerkez tavuğu   / 20-06-2006
 Peynirli tart   / 19-06-2006
 Üzümlü çörek   / 18-06-2006
 Lezzet Güneşi   / 17-06-2006
 Lezzet Güneşi   / 16-06-2006
 Havuç çorbası   / 15-06-2006
 Cevizli yaprak sarma   / 14-06-2006
 Yeşil kereviz dolması   / 13-06-2006
 Tahinli fındık bohça   / 12-06-2006
 Soslu enginar oturtması   / 11-06-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Biri Türkbükü'nü gözetliyor
Ayy duydunuz mu? Her yazın...
HAKAN & UTKU
Tarihte Mehmet Ali Erbil gerçeği
- Yüce Sezar kaldırın...
EMRE AKOZ
'Butik' keyifler
Geçenlerde Bodrum'a 'ce' dedik. İş...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Piliç...
Hormonlu gıda obez yapıyor
Hormonlu gıda obez yapıyor
Özellikle gelişim çağındaki çocuklar hormonlu gıda terörünün tehdidi...
Spor yapanlarda efor astımı riski!
Spor yapanlarda efor astımı riski!
Sağlıklı yaşam için egzersiz yaparken nefeste ve göğüste sıkışıklık...
Bodrum günlüğü
Bodrum günlüğü
Daha büyük bir bot al!
Ünlü kadınlarla yaşadığı aşklarla...
Bayan partner aranıyor!
Bayan partner aranıyor!
Sevenhill, katalog çekimleri için genç kızların hayranlığını kazanan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.