|
|
|
|
Mutlaka yapın
Kısır.
MALZEMELER * 1 kap iri taneli bulgur * 60 ml zeytinyağı * Küçük küçük kesilmiş 1 soğan * 1 yemek kaşığı domatez salçası * 1/2 limonun suyu * 2 domates * 4 taze soğan * Biraz maydanoz * 1 çay kaşığı tuz * 2 yemek kaşığı
HAZIRLANIŞI Bulguru büyük boy bir kabın içine koyarak üzerine 2 kap sıcak su doldurup 5 dakika bekletin. Bir tencerede soğan ve yağı kavurun. Tuz, domates salçası, limon suyu ve kimyonu da tencereye ilave edin. Bulguru yıkayıp süzün ve tenceredeki malzemelerin üzerine ilave ederek karıştırın. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Ateşten aldıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra küçük küçük kesilmiş 2 domates, 4 taze soğan ve maydanozu ekleyin. Karıştırıp servis tabağına koyun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|