|
|
|
|
|
|
Şampiyon artık Bodrum'da
Kokoreç ve midye tava denilince ilk akla gelen adreslerden biri olan Şampiyon, İstanbul'un farklı semtlerinden sonra yedinci şubesini Bodrum'da açtı. Geçmişi 50'li yıllara uzanan bu lezzet durağının öyküsünü sahibi Necati Tokgöz anlattı.
Dumanı üstünde enfes bir kokoreç ya da bol soslu bir midye tava... Hele bir de Beyoğlu'nda Balık Pazarı'ndaysanız yemeden geçemezsiniz değil mi? Artık bir klasik haline gelen 50 yıllık lezzet duraklarından biri olan Şampiyon, İstanbul'daki altı şubesinden sonra şimdi de Bodrum'da tatilcilere hizmet vermeye hazırlanıyor. Merkezi Beyoğlu olmak üzere Beşiktaş, Kadıköy, Bostancı, Kızıltoprak, Ümraniye'de şubeleri bulunan, şimdi de Bodrum'da açılan Şampiyon'da, müdavimlerinin de bildiği üzere, kokoreç, midye tava, midye dolma, köfte, zümküfül (sosis), hamburger ve patates gibi birçok lezzet bulunuyor. İlk olarak 42 yıl önce Beyoğlu Balık Pazarı'nda açılan Şampiyon Kokoreç, 1994'ten bu yana tescilli bir marka olarak hizmet veriyor. İstanbul'da adım başı kokoreççi açılmasına rağmen bu lezzete tutkun olanlar Şampiyon'dan şaşmıyor. Yıllardır hiç bozmadığı lezzeti ve temizliğiyle giderek büyüyen Şampiyon Kokoreç'in hikâyesi oldukça eskilere dayanıyor. Bir aile işletmesi olan Şampiyon'un sahiplerinden Necati Tokgöz, 50'li yıllarda tatlıcılık ve lokantacılık yapan aile büyüklerinin kokoreç işine girdiklerini söylüyor. 1968'den 1999 yılına kadar sadece Beyoğlu'nda hizmet veren Şampiyon, ilk şubesini Beşiktaş'ta açmış. Talep çok olunca İstanbul'un değişik semtlerine yayılmış. Kokoreç işinde en önemli ayrıntının yetişmiş eleman olduğunu söylüyor Necati Tokgöz; "Herhangi biri gelip, 'Ben şampiyon açmak istiyorum,' dediğinde vermiyoruz. Bu işin ustaları kolay yetişmiyor. Kokoreç birebir el mahareti gerektiriyor. Izgarada kalma süresi önemli, baharatı biraz fazla kaçarsa tadı değişir."
HİJYENİK KOŞULLAR Kokoreç her ne kadar lezzetliyse de hijyen konusunda sınıfta kalabiliyor. Bu durumda kokoreç yenilecek yerde hijyen koşullarına uyulması büyük önem taşıyor. İşte Şampiyon'un tercih edilmesindeki etkenlerden biri de bu. Necati Tokgöz; "Biz kokoreçi Avrupa Birliği'nin istediği norm ve standartlara getirdik," diyor: " Kokoreç sakatat olduğu için bakteri üreten bir gıdadır. Bunun önüne geçmek için yapılması gereken tek şey ise soğuk zincir. 1980 yılından beri bu sisteme geçtik." Tokgöz artık yazlık bölgelere de el atmayı düşündüklerini ve ilk durağın Bodrum olduğunu söylüyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|