kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şampiyon artık Bodrum'da
Şampiyon artık Bodrum'da
Kokoreç tutkunu yıldızlar

Şampiyon artık Bodrum'da

Kokoreç ve midye tava denilince ilk akla gelen adreslerden biri olan Şampiyon, İstanbul'un farklı semtlerinden sonra yedinci şubesini Bodrum'da açtı. Geçmişi 50'li yıllara uzanan bu lezzet durağının öyküsünü sahibi Necati Tokgöz anlattı.

Dumanı üstünde enfes bir kokoreç ya da bol soslu bir midye tava... Hele bir de Beyoğlu'nda Balık Pazarı'ndaysanız yemeden geçemezsiniz değil mi? Artık bir klasik haline gelen 50 yıllık lezzet duraklarından biri olan Şampiyon, İstanbul'daki altı şubesinden sonra şimdi de Bodrum'da tatilcilere hizmet vermeye hazırlanıyor. Merkezi Beyoğlu olmak üzere Beşiktaş, Kadıköy, Bostancı, Kızıltoprak, Ümraniye'de şubeleri bulunan, şimdi de Bodrum'da açılan Şampiyon'da, müdavimlerinin de bildiği üzere, kokoreç, midye tava, midye dolma, köfte, zümküfül (sosis), hamburger ve patates gibi birçok lezzet bulunuyor. İlk olarak 42 yıl önce Beyoğlu Balık Pazarı'nda açılan Şampiyon Kokoreç, 1994'ten bu yana tescilli bir marka olarak hizmet veriyor. İstanbul'da adım başı kokoreççi açılmasına rağmen bu lezzete tutkun olanlar Şampiyon'dan şaşmıyor. Yıllardır hiç bozmadığı lezzeti ve temizliğiyle giderek büyüyen Şampiyon Kokoreç'in hikâyesi oldukça eskilere dayanıyor. Bir aile işletmesi olan Şampiyon'un sahiplerinden Necati Tokgöz, 50'li yıllarda tatlıcılık ve lokantacılık yapan aile büyüklerinin kokoreç işine girdiklerini söylüyor. 1968'den 1999 yılına kadar sadece Beyoğlu'nda hizmet veren Şampiyon, ilk şubesini Beşiktaş'ta açmış. Talep çok olunca İstanbul'un değişik semtlerine yayılmış. Kokoreç işinde en önemli ayrıntının yetişmiş eleman olduğunu söylüyor Necati Tokgöz; "Herhangi biri gelip, 'Ben şampiyon açmak istiyorum,' dediğinde vermiyoruz. Bu işin ustaları kolay yetişmiyor. Kokoreç birebir el mahareti gerektiriyor. Izgarada kalma süresi önemli, baharatı biraz fazla kaçarsa tadı değişir."

HİJYENİK KOŞULLAR
Kokoreç her ne kadar lezzetliyse de hijyen konusunda sınıfta kalabiliyor. Bu durumda kokoreç yenilecek yerde hijyen koşullarına uyulması büyük önem taşıyor. İşte Şampiyon'un tercih edilmesindeki etkenlerden biri de bu. Necati Tokgöz; "Biz kokoreçi Avrupa Birliği'nin istediği norm ve standartlara getirdik," diyor: " Kokoreç sakatat olduğu için bakteri üreten bir gıdadır. Bunun önüne geçmek için yapılması gereken tek şey ise soğuk zincir. 1980 yılından beri bu sisteme geçtik." Tokgöz artık yazlık bölgelere de el atmayı düşündüklerini ve ilk durağın Bodrum olduğunu söylüyor.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Türk mutfağının çağdaş yüzü
 Manzara mükemmel mönü esprili
 Cankurtaran'da balık keyfi
 Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
 Başkentin ünlü lezzet durağı
 700 kişilik 'butik' kebapçı
 Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
 'Şimdiki müşteri tahsilli'
 Bize ait domates bile kalmadı
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
 Tohumun kontrolü çok zor
 Türk mutfağının kendine özgü bir kokusu olmalı
 Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor
 Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
 Şarap dolabında ayran satılmaz
 Kuru gıda sektörünün yüzde 80'i kayıt dışı
 Sofranıza renk gelsin rakı sohbetiniz renklensin
 Pub'da içilen bira eve de girmeli
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
'Geri kalmış domates yok, ama insan var'
'Geri kalmış domates yok, ama insan var'
Amerika'da yaşayan, hazırladığı film müzikleri dünyanın önemli...
Ortadireğe limuzinli, helikopterli düğün
Ortadireğe limuzinli, helikopterli düğün
Tuncay Seyranlıoğlu adlı girişimci, Alibeyköy'de içinde kuyumcu,...
'Plastik cerrahide trend yok, ama halkta olabilir'
Teknolojisi çok hızlı gelişen, farklı farklı sonuçlarıyla hem...
Ticari kaygı hastada mı, doktorda mı?
- Bu işlerin giderek ucuzluyor olması gerekmez mi?
- Talep...
Cinsellik denen okyanustan ilginç bir damla
Transamerica bir başyapıt olmayabilir. Filmin çeşitli klişelere...
Yürüyen Şato, Japon usulü bir Alis Harikalar Diyarında
Japon sinemasının artık dünya çapında bir sanatçı, hatta bir dâhi kabul edilen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.