| | Türk mutfağının çağdaş yüzü Tarihi fermanlar, padişah tuğraları ve Levent'e bakan aydınlık cephesiyle dekorasyonu da çok hoş. İstanbul'un tarihi yarımadası üzerinde bundan 35-40 yıl önce kalite açısından birbiriyle rekabet eden üç restoran vardı. Bunlardan ikisi Sirkeci Garı'nın tam karşısında, Ankara Caddesi'nin...devamı |
|
| | Manzara mükemmel mönü esprili İstiklal Caddesi'ndeki Mısır apartmanında yer alan 360'ın mükemmel bir manzarası var. Mekânın mönüsü iyi bir grafikerin elinden çıkmış olmasının yanı sıra, esprili bölüm başlıklarıyla da dikkat çekici. Günün ve gecenin her saatinde cıvıl cıvıl kalabalık İstiklal Caddesi'nde, Tünel'den...devamı |
|
| | Cankurtaran'da balık keyfi Sur Balık Lokantası, Boğaz'da deniz ürünleri yemekten sıkılanlar için farklı bir adres. İstanbul'da balık yemeğe gidileceği zaman, çoğu kişinin aklına genellikle Boğaziçi'nin geldiğini tahmin ediyorum. Nitekim kentin balık lokantalarının yüzde 80'i Galata Köprüsü'nden Anadolu ve Rumeli...devamı |
|
| | Kebap ve tatlı dünyasında bir dev Temeli Urfa'da atılan Hacı Bozan Oğulları bugün İstanbul'un en büyük yemek sektörü markalarından biri. İncirli'deki mekânında ise Güneydoğu'nun sevilen lezzetlerini tatmak mümkün. Kapılarını ilk kez 1957 yılında Gedikpaşa'da açan Hacı Bozan Oğulları, bugün İstanbul'un en büyük ve en...devamı |
|
| | Başkentin ünlü lezzet durağı Pek çok yabancı devlet görevlisini ağırlayan Washington, Ankara'nın en ünlü restoranlarından biri. Türk mutfağı ağırlıklı mönüsü ise dikkat çekici. Bilirsiniz; ünlü ozan Yahya Kemal'e, "Ankara'nın en çok nesini seversiniz?" diye sormuşlar. "İstanbul'a geri dönüşünü," yanıtını vermiş. Ben...devamı |
|
| | Şampiyon artık Bodrum'da Kokoreç ve midye tava denilince ilk akla gelen adreslerden biri olan Şampiyon, İstanbul'un farklı semtlerinden sonra yedinci şubesini Bodrum'da açtı. Geçmişi 50'li yıllara uzanan bu lezzet durağının öyküsünü sahibi Necati Tokgöz anlattı. Dumanı üstünde enfes bir kokoreç ya da bol soslu...devamı |
|
| | 700 kişilik 'butik' kebapçı Anadolu yakasındaki Sahan Vega, dev bir alanda servis vermesine rağmen hizmet kalitesi butik kebapçıdan farksız. Yuvalama, kuzu tandır ve bulgurlu pazı sarma denemeye değer. Anadolu yakasında, E 5 ve Tem otoyollarının bağlantı yolları üzerinde kuş uçmaz, kervan geçmez bir yerde, 700...devamı |
|
| | Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet BBC'nin 'Ölmeden Önce Görülmesi Gereken Yerler', 'Yapılması Gereken Şeyler' tarzı listeleri büyük ilgi gördü. Kitap olarak Türkiye'de de yayımlanan bu listelerin bir de ünlü yiyeceklerle ilgili olanı var. İzleyicilerin oylarıyla derlenen bu liste, kanalın sempatik yemek şefi Ainsley...devamı |
|
| | 'Şimdiki müşteri tahsilli' Refik Meyhanesi'nin sahibi Refik Aslan, 68 yıldır bu işin içinde. Mekanında buluşup Beyoğlu'nun dünü ve bugününe kısa bir yolculuk yaptık. - Refik Bey; İstanbul'un en kıdemli meyhanecilerindensiniz. Bu meslekte neredeyse 70 yıla yakın bir süre geçirmişsiniz.. - Eskiden ufak Rum...devamı |
|