kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
Kebap ve tatlı dünyasında bir dev

Temeli Urfa'da atılan Hacı Bozan Oğulları bugün İstanbul'un en büyük yemek sektörü markalarından biri. İncirli'deki mekânında ise Güneydoğu'nun sevilen lezzetlerini tatmak mümkün.

Kapılarını ilk kez 1957 yılında Gedikpaşa'da açan Hacı Bozan Oğulları, bugün İstanbul'un en büyük ve en güvenilir markalarından biri. Yaklaşık 50 yıldır İstanbulluları Güneydoğu'nun lezzetleriyle buluşturan Hacı Bozan Oğulları'nın temeli Urfa'ya dayanıyor. 1908 yılında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde doğan Bozan Bozanoğlu, küçük yaşta ailesiyle birlikte Şanlıurfa'ya göç etmiş. Bir süre sonra da Ermeni bir fırıncının yanında çırak olarak işe başlamış. Yaptığı bu seçim bugüne kadar gelecek bir markanın doğuşunun da ilk adımı olmuş. Ustasının yanında işi öğrendikten sonra kendi fırınını açan Bozan Bozanoğlu bu arada kendisine geniş bir aile kurarak yedi çocuk sahibi olmuş. Çocukları eğitim için İstanbul'a gelince kendisi de bu büyük şehrin yolunu tutmuş.

İLGİ BÜYÜK
Bozan Bozanoğlu, İstanbul'daki ilk lahmacun fırınını 1957 yılında Gedikpaşa'da açmış. O tarihlerde İstanbul'da, lahmacun pek bilinen bir yiyecek olmadığı için, sunulan ürünlerin de kaliteli olması nedeniyle fırın kısa sürede geniş bir müşteri kitlesine sahip olmuş. 1961 yılında da ezogelin çorba, lahmacun, kebap, güveç ve kadayıf sunulan ilk kebap salonu Laleli'de hizmete girmiş. Bu arada Bozan Bozanoğlu'nun oğullarından Mehmet Emin Bozanoğlu, ondan da oğulları Ali ve Murat Bozanoğlu işi devralıp Hacı Bozan Oğlu markasını iyice büyütmüş. Bugün Hacı Bozan Oğulları denince akla sadece lahmacun ve kebap gelmiyor. Hacı Bozan Oğlu markası tatlı sektöründe de hatırı sayılır bir paya sahip. 1975 yılında tatlı işine giren aile, ilk önce sadece baklavayla yetinirken ileriki yıllarda pastacılığa da el atmış. Hacı Bozan Oğulları bugün, Laleli'de açtıkları ilk restoran da dahil olmak üzere İstanbul'un 12 ayrı noktasında kebap ve tatlı salonlarıyla müşterilerini ağırlamaya devam ediyor. Tatlı imalatı Bahçelievler'deki özel bir tesiste yapılıyor. İncirli'de geçtiğimiz yıl açılan Hacı Bozan Oğulları Kebap ve Tatlı salonu ise ailenin en büyük tesisi olma özelliğini taşıyor. Kebap ağırlıklı bir mönüye sahip olan restoranda Güneydoğu'nun bütün kebap çeşitlerini tatmak mümkün. Yemeklerin hemen hepsi Güneydoğu'dan özel olarak gelen ustaların elinden çıkıyor. Cevizli kebap, terbiyeli kuzu yaprağı ve közlenmiş patlıcan ve çöp şişle yapılan Hacı Bozan Spesiyal, mekâna özel lezzetlerin başında geliyor. İncirli Hacı Bozan Oğulları Kebap ve Tatlı Salonu, 2 bin metrekarelik bir alana kurulmuş. İki kattan oluşuyor ve aynı anda 600 kişiyi ağırlayabiliyor. Müdavimleri arasında özellikle işadamları ve bankacılar dikkat çekiyor. Bozanoğlu ailesi restoranı açarken birçok ihtiyaca birden cevap vermek istemiş. Örneğin çocuklar için hazırlanan oyun odası ve burada çocuklarla ilgilenen bakıcı anne babaların rahat yemek yemelerini sağlıyor. Ayrıca mekânda, namaz kılmak isteyenler için küçük bir mescit de bulunuyor. Restoranın mutfağı ise adeta beş yıldızlı bir otelin mutfağını andırıyor.

DONDURULMUŞ LAHMACUN
Mekânın bir kısmı pastaneden oluşuyor. Burada Hacı Bozan Oğulları'nın özel tesislerinde günlük olarak üretilen tatlı ve pastalardan satın alabiliyorsunuz. Restoran bölümünün girişinde, yemeklerde kullanılan ve her biri Güneydoğu'dan getirtilen malzemeler satılıyor. Birkaç ay önce dondurulmuş lahmacun ve içli köfte satışına başlayan Hacı Bozan Oğulları, yakında bu hizmetlerine kebap ve döneri de ilave etmeyi düşünüyor. Ayrıca önümüzdeki yıl Kadıköy'de bir restoran açarak adlarını Anadolu yakasında yaşatmayı da hedefliyorlar.

Eylem BİLGİÇ

DİĞER GURME HABERLERİ
 Türk mutfağının çağdaş yüzü
 Manzara mükemmel mönü esprili
 Cankurtaran'da balık keyfi
 Başkentin ünlü lezzet durağı
 Şampiyon artık Bodrum'da
 700 kişilik 'butik' kebapçı
 Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
 'Şimdiki müşteri tahsilli'
 Bize ait domates bile kalmadı
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
 Tohumun kontrolü çok zor
 Türk mutfağının kendine özgü bir kokusu olmalı
 Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor
 Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
 Şarap dolabında ayran satılmaz
 Kuru gıda sektörünün yüzde 80'i kayıt dışı
 Sofranıza renk gelsin rakı sohbetiniz renklensin
 Pub'da içilen bira eve de girmeli
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
'Geri kalmış domates yok, ama insan var'
'Geri kalmış domates yok, ama insan var'
Amerika'da yaşayan, hazırladığı film müzikleri dünyanın önemli...
Ortadireğe limuzinli, helikopterli düğün
Ortadireğe limuzinli, helikopterli düğün
Tuncay Seyranlıoğlu adlı girişimci, Alibeyköy'de içinde kuyumcu,...
'Plastik cerrahide trend yok, ama halkta olabilir'
Teknolojisi çok hızlı gelişen, farklı farklı sonuçlarıyla hem...
Ticari kaygı hastada mı, doktorda mı?
- Bu işlerin giderek ucuzluyor olması gerekmez mi?
- Talep...
Cinsellik denen okyanustan ilginç bir damla
Transamerica bir başyapıt olmayabilir. Filmin çeşitli klişelere...
Yürüyen Şato, Japon usulü bir Alis Harikalar Diyarında
Japon sinemasının artık dünya çapında bir sanatçı, hatta bir dâhi kabul edilen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.