kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bulgurda kumaş boyası
Kuru gıda sektörünün yüzde 80'i kayıt dışı
Bulgurda kumaş boyası
Fasulyenin iyisi böyle olur

Bulgurda kumaş boyası


- Tahıl ürünlerinde, bakliyatta ağır çeksin diye nemlendirmenin bir riski var; Aflatoksin küfü.
- Bunu da isterseniz bulgurla açalım. Bulgurun rutubetinin 13'ü geçmemesi lazım. Bunu veya pirinçte 14,5 rutubeti tüketicimiz nasıl anlayacak? Şimdi Mehmet Reis nasıl anlıyor?

- 30 senelik tecrübesiyle anlıyor.
- Yok, yok şöyle bir kırıyorum, ses; bir de dişime vuruyorum pirincin sesini. Tık diye ses çıkarsa pirinç kuru. Bulguru da kokladığında eğer hafif ekşimik bir kokusu varsa, bilin ki o hijyen dışı bir üretimdir. Ve bunda aflatoksin vardır. Pakete girdiği zaman 15 günde bozulur. Pirinç bozulmasının göstergesi nedir? Dışta hafif kepeklenmeler oluşur. Hafif hafif renk atar ve giderek yeşilimsi olur. Bulgur da aynı şekildedir. İnsan zehirlenir bundan. Küf çok zararlıdır. Ama insanlar aflatoksinli, küflü, bozuk, böcekli ürünü yemeye devam ediyor. Kumaş boyası dahi katılıyor bulgura. Mercimekte de bulgurda da Allah'ın verdiği tabii bir renk vardır. Çok kırmızı olan mercimeği, çok sarı bulguru almayın. Bilin ki kırmızı mercimek yağ ile cilalanır, parlak kırmızı olsun diye. Yağlı olduğu için toz, pislik tutar. Bulgur mekanik işlemlere tabi tutulur ve üzerindeki besleyici tabaka alınır, sapsarı olur. Bugün pazarda en revaçta ürün, sarı bulgur. Buna devletin müsaade etmemesi, üreticinin de para kazanmak için insan hayatına kastetmemesi lazım.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Türk mutfağının çağdaş yüzü
 Manzara mükemmel mönü esprili
 Cankurtaran'da balık keyfi
 Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
 Başkentin ünlü lezzet durağı
 Şampiyon artık Bodrum'da
 700 kişilik 'butik' kebapçı
 Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
 'Şimdiki müşteri tahsilli'
 Bize ait domates bile kalmadı
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
 Tohumun kontrolü çok zor
 Türk mutfağının kendine özgü bir kokusu olmalı
 Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor
 Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
 Şarap dolabında ayran satılmaz
 Sofranıza renk gelsin rakı sohbetiniz renklensin
 Pub'da içilen bira eve de girmeli
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
'Geri kalmış domates yok, ama insan var'
'Geri kalmış domates yok, ama insan var'
Amerika'da yaşayan, hazırladığı film müzikleri dünyanın önemli...
Ortadireğe limuzinli, helikopterli düğün
Ortadireğe limuzinli, helikopterli düğün
Tuncay Seyranlıoğlu adlı girişimci, Alibeyköy'de içinde kuyumcu,...
'Plastik cerrahide trend yok, ama halkta olabilir'
Teknolojisi çok hızlı gelişen, farklı farklı sonuçlarıyla hem...
Ticari kaygı hastada mı, doktorda mı?
- Bu işlerin giderek ucuzluyor olması gerekmez mi?
- Talep...
Cinsellik denen okyanustan ilginç bir damla
Transamerica bir başyapıt olmayabilir. Filmin çeşitli klişelere...
Yürüyen Şato, Japon usulü bir Alis Harikalar Diyarında
Japon sinemasının artık dünya çapında bir sanatçı, hatta bir dâhi kabul edilen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.