|
 |
 |
 |
|
 |
 |
  |
|
Okullardaki şiddeti 'durdurun'
Samsun'da 2 lise öğrencisini öldüren liseli genç yakalandı.Saldırıyı protesto için öğrenciler yürüyüş düzenlerken,oğlunu yitiren anne Nur Genç,"Silahı Bırakın" çağrısı yaptı. İzmir'de ve Yalova'da da 2 öğrenci bıçaklandı.Aydın'da bir öğretmen öldürüldü.
Samsun'da dün sabah saatlerinde okula giderken uğradıkları tabancalı saldırı sonucu ölen 2 lise öğrencisi için cenaze töreni düzenlendi.
Cihan Semizoğlu (17) için Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan evinin önünde düzenlenen törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun yanı sıra Semizoğlu'nun yakınları ile çok sayıda arkadaşı katıldı.
Burada yapılan törenin ardından, cenaze toprağa verilmek üzere Çarşamba ilçesine götürüldü. Semizoğlu'nun cenazesi Çarşamba Rıdvanpaşa Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Şehir Mezarlığı'ndaki
aile kabristanlığına defnedilecek.
Semizoğlu'nun cenazesinin götürülmesinin ardından törene katılanlar aynı mahallede yaşayan öğrenci Ahmet Genç'in evine giderek buradaki cenaze törenine katıldılar. Buradaki törenin ardından cenaze omuzlarda taşınarak Büyük Camii'ye götürüldü.
Cenaze camiye götürülürken olayın zanlısı A.A. ile olayla ilgili adı geçen Ş.O. adlı kız öğrencinin öğrenim gördüğü Ondokuz Mayıs Lisesinin bulunduğu cadde yerine güzergah değiştirildi.
Öldürülen Ahmet Genç ve Cihan Semizoğlu'nun cenazeleri öğle namazının ardından toprağa verildi. Genç'in cenazesi Samsun'da, Semizoğlu'nun cenazesi ise Çarşamba ilçesindeki Şehir Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedildi.
AİLELER, OKULLARDAKİ ŞİDDETİN ÖNLENMESİNİ İSTEDİ
Uğradıkları saldırı sonucu genç yaşta hayatını kaybeden Semizoğlu ve Genç'in cenaze törenleri benzer görüntülere sahne oldu. Cenazelere katılan Vali Hasan Bahri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Emniyet Müdürü Mustafa İlhan iki gencin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.
İki gencin öğrenim gördükleri Samsun Anadolu Lisesi'nde bugün de öğrenime ara verilirken, arkadaşları törenlere toplu olarak geldiler. Gözyaşlarını tutamayan arkadaşları, tabutlara karanfil bıraktı. Semizoğlu'nun ailesi taziyede bulunan validen, okullarda yaşanan şiddetin önlenmesi isteğinde bulundular.
ANNE NUR GENÇ:SİLAHI BIRAKIN
Ahmet Genç'in cenaze töreni sırasında anne Nur Genç, alkışlarla arkadaşlarını uğurlamayla gelen öğrencilere evinin penceresinden oğlunun resmini göstererek, ''Silahı bırakın'' diye seslendi.
Vali Güzeloğlu'ndan da okullardaki şiddetin önüne geçilmesini istedi. Dün sabah saatlerinde Samsun Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ahmet Genç (16) ve 10. sınıf öğrencisi Cihan Semizoğlu Bahçelievler Mahallesi'nde bir kişinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmişti.
İZMİR'DE SINIF ARKADAŞINI SIRTINDAN BIÇAKLADI
Okullardaki şiddete her gün bir yenisi ekleniyor. Samsun'daki olaydan sonra bugün de İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, suyla şaka yaparken kavga eden lise öğrencisi, sınıf arkadaşını sırtından bıçakla yaraladı.
Alınan bilgiye göre, Gümüşpala Anadolu Lisesi hazırlık sınıfı öğrencileri U.B. (15) ile sınıf arkadaşı Ferhat K. (15) okulun tuvaletinde birbirlerine suyla şaka yapmaya başladı. Şakanın kavgaya dönüşmesi üzerine U.B, yanındaki çakıyla arkadaşı K'yi sırtından bıçakla yaraladı.
Karşıyaka Devlet Hastanesine kaldırılan K'nin bıçak yarasının derin olmadığı, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.Olayın ardından U.B. polis tarafından yakalandı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
YALOVA'DA TENEFÜSTE TARTIŞTILAR: 1 ÖĞRENCİ BIÇAKLANDI
Yalova'da tartıştığı sınıf arkadaşı tarafından teneffüste bıçaklanan 9. sınıf öğrencisi yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Yalova Ticaret Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencisi M.E.Ö (15) ve S.S (15) bilinmeyen nedenle tartıştı.
Arkadaşlarının araya girmesiyle tartışmayı sona erdiren çocuklar, bu sabah ilk dersin teneffüs zilinin çalmasının ardından sınıfta yeniden tartışmaya başladı.
Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine evden getirdiği bıçakla S.S'yi kalçasından yaralayan M.E.Ö, okuldan kaçtı.
Okul yöneticileri tarafından Yalova Devlet Hastanesine kaldırılan S.S tedavi altına alındı.
Bu arada, olaydan kısa süre sonra evinin yakınlarında, olayda kullanıldığı öne sürülen bıçakla yakalanan ve polis kontrolünde hastaneye getirilerek sağlık kontrolünden geçirilen M.E.Ö'nün ağladığı gözlendi.
Yaralı öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
ÖĞRETMEN, BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ
Öte yandan Aydın Efeler Lisesi coğrafya öğretmeni Yaşar Sekiköylü (37), parkta yürürken 2 kişinin bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.
Aydın Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Yaşar Sekiköylü (37), Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Küçükpark'ta yürürken kimliği belirlenemeyen 2 kişi tarafından bıçaklandı.
Ağır yaralanan Sekiköylü, 112 acil servis ambulansıyla kaldırıldığı Devlet Hastanesinde, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
112'YE İHBARI ZANLI YAPMIŞ
Öğretmeni bıçaklayan zanlılardan birisinin, parkta bulunan bir üniversite öğrencisinden telefonunu isteyerek 112'yi aradığı, park içinde yaralı olduğunu ihbar ettiği, daha sonra olay yerinden kaçtığı öğrenildi.
Yapılan incelemede, zanlıların, öğretmenin cebinde bulunan 250 YTL ile kredi kartlarını almadıkları belirlendi.
Parkın yanında bulunan bir evde tek başına yaşadığı belirtilen öğretmenin cenazesinin memleketi İzmir'in Tire ilçesinde toprağa verileceği kaydedilirken soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.
(AJANSLAR)
|
|
|
|
 önder önder 27.05.2006 00:41:58 hanki sevgi birinin yaşamına son verebilir. Hanki kin bu kadar acımazıs olabilir. Hanki öğrencinin biriktirfiği harçlık 1600 ytl olabilir. Bu isyan bu çığlık bu vurdum duymazlık. Bu halkı bitirecek. Neden insanlar sevgi adı verdikleri sevgisizliğin nefretin kurbanları oluyor. Medyada yayınlanan o dizi yapımcıları ne olur bir cihan yaratabilirmisiniz. Bir Ahmet? Hanki kanalda eğitim üzerine yayın yapılıyor? Ve söylenen söze bakarmısın bir milli eğitim bakanı diyorki olay okulun dışında olmuştur. Yeter artık çıkın gidin bu insanların dünyasından. Danıştaydada iç işleri bakanı ne demişti süprizler var yazık size Akp li millet vekilleri yazık size ey insanlar bir ahnet bir cihan iki gencecik fidan kaydı aramızdan. Sizleri seviyorum çocuklar sizler için ağlıyorum.
 nuh keniş 27.05.2006 00:30:50 SORUMLUSU KİM ?
Kız meselesi yüzünden iki lise öğrencisi kurşuna dizilmiş.
Tetiği çekip arkadaşlarına gözünü kırpmadan kurşun yağdıran da bir lise öğrencisi.
İçim cız etti bu haberi okuyunca.
Neler oluyor bu liselerde sahi?
Öğretime ağırlık veriliyor da eğitim ihmal mi ediliyor?
İnsani,ahlaki değerler kazandırılamıyor mu bu genç insanlara?
‘Ya benimsin ya toprağın’lı arabesk duygular esir mi almış gençliğimizi?
Yunus Emre’nin engin sevgi anlayışı,Mevlana’nın derin hoşgörüsünü anlatmıyor mu,
anlatamıyor mu edebiyat öğretmenleri yeterince?
Aşkın,tutkunun ölümüne olması düşüncesizliğini kim zerk etti genç beyinlere?
Bir insanı öldürmenin bir alemi öldürmek olduğu mesajı hiç mi dillendirilmedi
karşılarında?
Deli çağları geride kalınca,vazgeçemeyeceklerini sandıkları ‘aşkım’larına bir daha
Dönüp bakmayacak bu gençler,hangi dürtüyle böyle bir vahşetin aktörü olabiliyorlar?
Rehber öğretmenlerin,rehberlik servislerinin ilgi alanı dışında mı kalıyor bütün bunlar?
Kitaplardan uzaklaştırdığımız,
Şiirden soğuttuğumuz,
Kütüphanelerden net-cafelere yönlendirdiğimiz,
O dershaneden bu dershaneye,o denemeden bu denemeye yarış atları koşuşturduğumuz,
Sorumluluk duygusu veremediğimiz,
Bedavacılığa alıştırdığımız,
Düşünmeyi,muhakeme etmeyi öğretemediğimiz,
Önlerine ulaşmak istedikleri bir hedef koyamadığımız gençlerimiz,hedeflerine arkadaşlarını
Koyup basıyor kurşunları işte!
Sorumlusu kim mi?
Ben!
Sen!
0!
Biz!
Siz!
Onlar!!!
 ahmet basturk 27.05.2006 00:29:43 okul idareleri de kesinlikle suclu. velilerden gelen 2-3 kurus ugruna, koltuk ugruna ya da korktuklarindan sadece durumu idare ediyorlar. ogrencilikle hatta insanlikla alakasi olmayan bir suru genc rehabilitasyon merkezi yerine okula gonderiliyor. polisiye onlem yok denecek kadar az. veliler de dogru duzgun caba yok. her seyi okulun cozmesini istiyorlar.
|
|
 |
|
 |
|