|
|
Kendi halinde bir balıkçı
Uzun zaman oldu yeni yerler keşfetmeyeli. Gezemeyince, insan yazamıyor tabii. Herkesin bildiği, moda mekânları tekrar tekrar yazmak da bana pek adil gelmiyor. Ama bugün bir keşfim var. İsmi Karadabalık. Etiler'in kebapçıları, ev yemekleri, pubları arasında nefes alacağınız bir mekân. Öncelikle ferah. Mekâna adım attığınızda içiniz açılıyor. Öyle büyük bir lüks beklemeyin. Bembeyaz örtüler ve tahta sandalyeler karşılıyor sizi. İsteyene kocaman kırmızı bir divan. Ne mi yiyeceksiniz? Balık tabii ki. Bu konuda iddialılar. Balıklar Cunda'dan geliyor. Mezeler Kazdağı eteklerinden gelen yöresel otlarla yapılıyor. Bu kadar lezzetli deniz börülcesini en son Doğa Balık'ta yemiştim. Birkaç tavsiyem daha var. Deniz mahsullü pazı sarma, dağ kekikli ahtapot ızgara, börülbörek, sakızlı ahtapot, zencefilli karides ve Rum usulü balık lokma... Yemeğin bitiminde kendi hazırladıkları likörlerden sunuyorlar; nar, vişne, portakal. Tesadüfen keşfettiğim Karadabalık'ı herkese öneririm. Elinizi çabuk tutun. Daha 'in' mekân olmadılar. Telefon için bunaltmayasınız diye (0212) 287 34 48.
|