kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Torik lakerdası sevenlere
Balık ustasının balıkçılık dersi
Torik lakerdası sevenlere
Deveciyan 103 yıl yaşadı

Torik lakerdası sevenlere


DEVECİYAN hayatında hiç balık avlamamış birine hangi oltayı nasıl kullanacağının bilgilerini de verirken, bir yandan da örneğin toriğin karnıyarık şeklinde tuzlanmasını ve dilimlenmiş halde lakerdasının yapılmasını da okurlarına öğretiyor. Bununla da yetinmiyor, palamudu tütsülenmiş halde saklayıp yemek isteyenlere de yolunu öğretiyor. Marmaramızın son prenslerinden lüfer için de Deveciyan, "İstanbul sularında yakalanan lüferin eti, başka yerlerdekilerle kıyaslanmayacak kadar üstündür", diyor. Boylarına göre aldıkları adları şöyle sıralıyor: "25 ila 40 tanesi 1 kilo gelen küçük lüferlere 'defne yaprağı'; 16 ila 20 tanesi 1 kilo gelen lüferlere 'çinekop', 10 ila 14 tanesi 1 kilo gelenlere 'sarıkanat'; 2 ila 8 tanesi 1 kilo gelenlere 'lüfer'; tanesi 1 kilo ve daha fazla olan lüferlere de 'kofana' denilir." Bu büyük balık ustası, denizlerimizin hangi noktalarında, hangi tarihlerde, hangi tür olta ve yem ile lüfer avlayabileceklerini de en küçük detayına kadar veriyor.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Isparta'yı mutlaka keşfedin
 Şarapçıların bilek güreşli
 Ağız tadıyla okunacak dergi...
 Kırmızı noktalı kahvehaneleri bir padişah kapattı diğeri açtı
 Anne kahvaltısı için günün her saati gidilebilir
 Kuşkonmazın zamanı geldi
 Şarap dünyasının son gözdeleri
 Mis kokan zencefilli kurabiyeler
 Baharatı kendinden
 Tarihi köşkün bahçesinde sayısız lezzet alternatifleri
 Ev yapımı makarnası ve çıtır pizzası ünlü
 Verona'da takdis edilen şaraplar
 Butik biracılıkta çağı yakaladılar
 Lüks şampanyanın geleceği belirsiz
 Ege'nin şarapları
 Mutfakları şenlendiren güzel koku
 Geleceğin şarap merkezi
 Cadde'de kahvaltı keyfi
 Polonya seferinde lohusa şerbeti
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
'55 senelik Halil'i gömdüm'
'55 senelik Halil'i gömdüm'
Bir dönem Türkiye'nin en çok konuşulan adamı olan Halil Bezmen, şimdi...
Vefanın canlı anıtı
Vefanın canlı anıtı
Hüsamettin Özkan, Ecevit'in gölgesi olduğu 11 yıl boyunca "sır küpü"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.