| | Isparta'yı mutlaka keşfedin Kuzu kebabını mı anlatmalı, top tarhana çorbasını mı? Yoksa özel bir hikayesi olan Kabune'ye mi? En iyisi siz Isparta'ya gidip muhteşem bir doğa içinde lezzet turu yapın. Cuma gününün sıkı çalışma temposuna, önceden yoğunluğu kestirilemeyen hafta sonu trafiği de eklendiğinde, saat...devamı |
|
| | Şarapçıların bilek güreşli Fransa'nın en iyi kırmızı şarap üreticilerinden François Pinault, YSL ve Gucci modaevlerinin de sahibi. Beyaz şarap üretiminde en az onun kadar ünlü olan Bernhard Arnault ise Louis Vuitton'un patronu. "Pinault''... François Pinault ismini duymuşluğunuz var mı? Şayet "frankofon coğrafya''...devamı |
|
| | Ağız tadıyla okunacak dergi... Çiya Yayınları'nın çıkardığı 'Yemek ve Kültür Dergisi', son sayısında farklı içeriği ve renkli yazılarıyla sizi keyifli bir dünyaya götürüyor. Ünlü yemek kitabı yazarımız Muhiddin Yeğen şöyle diyor: "Can boğazdan gelir diyen atasözünü çok kere unutur da, baştan savma, sanki angarya bir iş...devamı |
|
| | Kırmızı noktalı kahvehaneleri bir padişah kapattı diğeri açtı Topkapı Sarayı'ndaki "Hamam" sergisi Osmanlı'da yıkanma kültürünün yanı sıra mutfak kültürünü de anlatıyor. Geçtiğimiz hafta İstanbul, Topkapı Sarayı Müzesi'nde bir sergi açıldı: "Hamam''... Topkapı Sarayı'nı sadece hükümdarın Osmanlı İmparatorluğu'nu yönettiği yer olarak görmek, "bir...devamı |
|
| | Anne kahvaltısı için günün her saati gidilebilir Yıllardır Rumelihisarı'nda hizmet veren Kale Cafe & Pastane, kahvaltısı ile ünlü. Özellikle hafta sonlarında önünde kuyruk oluşan mekanda kahvaltı denince akla gelebilecek her şey mevcut. Kahvaltısı ile ünlü Kale Cafe, yaklaşık 23 yıldır aynı yerde hizmet veriyor. Cansın Akoral ve Celal...devamı |
|
| | Kuşkonmazın zamanı geldi Bol vitamin içeren, vücuttan suyun atılmasına, böbreklerin çalışmasına yardımcı olan kuşkonmazın kalorisi de çok az. Son birkaç haftadır bazı şık restoranlarda tabağımda garnitür olarak kuşkonmaz parçaları görmemiş olsaydım, mevsiminin geldiğini fark bile etmeyecektim. Oysa şu sıralarda...devamı |
|
| | Şarap dünyasının son gözdeleri Verona'daki 15. Şarap Yarışması'nın şampiyonu tarihi II. yüzyıla uzanan Segura Viadus oldu. Kavaklıdere 'Lal' de 2006 mansiyon ödülü aldı. Verona'dayız. Burası bir "şehir devletinin'' arkasındaki en önemli "menzil.'' Venedik Cumhuriyeti ise günümüz İtalyasını oluşturan önde gelen şehir...devamı |
|
| | Mis kokan zencefilli kurabiyeler Beyoğlu Kumbaracı Yokuşu'ndan aşağı doğru inerken küçücük bir dükkan dikkatimizi çekiyor. Kaldırımdan iki basamakla inilen 12 metrekarelik bu minik mekanın adı da "Küçük Kurabiye Dükkanı." Daha önce büyük bir firmada finans koordinatörlüğü yapan ve emekli olan Mehmet Söğütlüoğlu'nun...devamı |
|
| | Baharatı kendinden Bahar ayları kuzu etinin en lezzetli olduğu dönem... Çünkü yılbaşından sonra dünyaya gelen kuzular otlamaya başladı. Doğanın coşkuyla fışkırdığı bugünlerde yedikleri otlar da etlerine doğal baharat katıyor. GURMELERİN son yıllarda üst üste en iyi restoran seçtikleri Four Seasons...devamı |
|