kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ev yapımı makarnası ve çıtır pizzası ünlü
Ev yapımı makarnası ve çıtır pizzası ünlü

Zanzibar'ın Napoli usulü yapılan pizzaları arasında her damak tadına hitap eden çeşit var. İçinde patlıcan, kabak ve zeytin gibi sebzelerin bulunduğu Pizza Verdure de bunlardan biri.

Zanzıbar'daki tek lezzet tabii ki kahvaltısı değil. Pizzadan salataya kadar İtalyan mutfağından farklı lezzetler bulunuyor. Başlangıçta somon ruloları, salatalarda Zanzibar usulü keçi peynirli salata, ana yemekte Asya usulü somon ve şarap soslu dana madalyonları tavsiye ediliyor. Mönüde avakadolu yengeç rulosu, kırmızı şarap soslu turnedo, soya soslu sote piliç salatası da var.
Ancak Zanzibar'ın mönüsündeki çıtır pizzaları ve ev yapımı makarnaları da denemeden geçmeyin. Çünkü bu pizza ve makarnaların alıştığınız tarzdan çok farklı olduğunu unutmayın. Napoli tarzıyla yapılan pizzalardan bazıları Pizza All Pesto, Pizza Alle Melanzane. Ancak mevsime göre bu çeşitlerin değiştiğini söylemekte yarar var.
Zanzibar'ın vazgeçilmezlerinden biri ise et salatası. Bu salatada etler julyen olarak doğranıyor ve tavada soteleniyor. Biber, domates, kuru soğan eklendikten sonra beş veya altı dakika daha soteleniyor ve soya sos ilave edilerek yediriliyor. Vinegret soslu karışık Akdeniz yeşillikleri ile servis ediliyor. Tatlı olarak spesiyalleri; dondurmalı sıcak soslu profiterol. Bunun yanı sıra tarte tatin ve korokanlı siyah ve beyaz çikolatalı mus'unu da denemenizi tavsiye ederiz.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Isparta'yı mutlaka keşfedin
 Şarapçıların bilek güreşli
 Ağız tadıyla okunacak dergi...
 Kırmızı noktalı kahvehaneleri bir padişah kapattı diğeri açtı
 Anne kahvaltısı için günün her saati gidilebilir
 Kuşkonmazın zamanı geldi
 Şarap dünyasının son gözdeleri
 Mis kokan zencefilli kurabiyeler
 Baharatı kendinden
 Balık ustasının balıkçılık dersi
 Tarihi köşkün bahçesinde sayısız lezzet alternatifleri
 Verona'da takdis edilen şaraplar
 Butik biracılıkta çağı yakaladılar
 Lüks şampanyanın geleceği belirsiz
 Ege'nin şarapları
 Mutfakları şenlendiren güzel koku
 Geleceğin şarap merkezi
 Cadde'de kahvaltı keyfi
 Polonya seferinde lohusa şerbeti
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
'55 senelik Halil'i gömdüm'
'55 senelik Halil'i gömdüm'
Bir dönem Türkiye'nin en çok konuşulan adamı olan Halil Bezmen, şimdi...
Vefanın canlı anıtı
Vefanın canlı anıtı
Hüsamettin Özkan, Ecevit'in gölgesi olduğu 11 yıl boyunca "sır küpü"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.