Fındık revanisi
YUMURTA ile şekeri 10 dakika çırpın. Un, irmik, fındık, yoğurt, yağ, limon suyu, limon kabuğu ve kabartma tozunu ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin ve soğutun. Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. İnmesine yakın limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Sıcak şerbeti soğumuş tatlının üzerine gezdirin. Kıyılmış fındıkla süsleyin. 4 saat beklettikten sonra servis yapın. MALZEMELER 6 kişilik * 4 yumurta
* 4 kahve fincanı tozşeker
* 4 kahve fincanı un
* 4 kahve fincanı irmik
* 2 su bardağı toz fındık
* 4 kahve fincanı yoğurt
* 2 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 adet limonun suyu veya rendelenmiş kabuğu
Süslemek için: * Kıyılmış fındık
Şerbet: * 3 su bardağı tozşeker
* 2 su bardağı su
* 1/2 limonun suyu
* 1 çay kaşığı vanilya
|