Taratorlu pırasa kızartması
Pırasaların üzerine çıkacak kadar kaynar su koyup, yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra pırasaların ayrılmamasına dikkat ederek dikine kesin. Un, su ve tuzu çırpın. Pırasaları bu bulamaca bulayın. Teflon tavada az yağda, arkalı önlü karartmadan kızartın. Ceviz, ekmek, sarmısak, limon suyu, zeytinyağı ve maydanozu robotta karıştırın. Kızarmış pırasaların üzerlerine 2'şer tatlı kaşığı kümeleyip, servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 2 adet pırasa (5-6 cm. boyunda kesilmiş)
* 5 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay bardağı zeytinyağı (kızartmak için)
Tarator malzemeleri: * 1/2 su bardağı ceviz
* 1 dilim ekmek (kenarları alınıp 2 çorba kaşığı sirke ile ıslatılmış)
* 1 diş sarmısak (ezilmiş)
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 5 sap maydanoz (kıyılmış)
|